Regenboog Evenement ook in Aalsmeer


Geplaatst op: 16 februari 2011

Van 29 juni tot 3 juli wordt voor de eerste keer het Nationale Regenboog Evenement georganiseerd, een zeilwedstrijd tussen verschillende gemeentes en organisaties op de Hollandse en Utrechtse plassen. Stuurman van de Aalsmeerse boot is Marc Blees, drievoudig Nederlands zeilkampioen. "Ik hoop dat dit evenement net zo populair wordt als het Skûtsjesilen in Friesland."

Hoewel ondernemer Marc Blees in Amstelveen is geboren, zeilde hij als jongen van vier jaar op de Westeinderplassen. "Mijn ouders hebben een vakantiewoning aan de plas en mijn vader heeft mij al heel jong leren zeilen. Hoewel ik op talloze plekken op de wereld heb gezeild, ben ik nog steeds verknocht aan deze plek."
Blees, die directeur is van de Aalsmeerse onderneming Gaastra Pro Gear BV, is één van de drijvende krachten achter de organisatie van het Nationale Regenboog Evenement, een zeilwedstrijd met klassieke, houten zeilboten (regenbogen) die van 29 juni tot 3 juli wordt gehouden op het Braassemermeer, de Kagerplassen, de Westeinder en de Vinkeveense en Nieuwkoopse plassen. "Het idee voor dit zeilevenement is afkomstig van Jan van Berkum van de gemeente Nieuwkoop", vertelt Blees. "Van Berkum heeft een Friese achtergrond en is een grote fan van het Friese Skûtsjesilen. Het leek hem een goed idee om eenzelfde soort wedstrijd in het Hollands-Utrechts Plassengebied te houden. Hij heeft dat idee neergelegd bij het Hollands-Utrechts Plassenberaad en bij het bestuur van de Regenboogclub. Onze bestuursleden waren direct enthousiast."
Inmiddels zijn de plannen verder uitgewerkt. Gedurende vijf achtereenvolgende dagen zullen vijftien schepen uit de Regenboogklasse (‘de koningin van het water') het tegen elkaar opnemen, iedere dag op een andere plas. De schepen komen allemaal uit namens een stad, dorp, provincie of een samenwerkingsverband van het bedrijfsleven. De boten zullen herkenbaar zijn aan het logo van de deelnemers op de zeilen. Blees zal met middenman Joost Houweling en voordekker Hilbert van Dijk uitkomen voor Aalsmeer. "Ik zeil met mijn echte team en dat geldt ook voor veel andere schepen die deelnemen. Er varen veel oud-kampioenen in de Regenboogklasse, het wordt dus echt spannend. Zo wil ik graag winnen van de gemeente Reewijk. Mijn grote rivaal Mark Neeleman, die al vijf keer heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen, komt uit voor deze gemeente en die willen wij als team van de gemeente Aalsmeer graag verslaan", lacht Blees.

Meer aandacht voor watersport
De belangrijkste reden voor Blees om mee te doen aan het evenement is om de watersport weer onder de aandacht van mensen te brengen. "Watersport is minder populair dan vroeger en dat vind ik zonde. Natuurlijk is watersport een kostbare hobby, maar het is zo'n mooie sport. Meedoen aan zeilwedstrijden is een vorm van relaxte spanning. Zeilen geeft je een gevoel van vrijheid, je bent één met de golven en de wind. Het is heel ontspannend. Daarnaast draagt het bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarom wil ik mijn passie graag aan anderen overdragen." Een andere reden voor Blees om deel te nemen is dat hij Aalsmeer een warm hart toedraagt. "De gemeente Aalsmeer is terecht trots op het water dat ze heeft. We hebben in Aalsmeer alles als het gaat om watersport, maar die mogelijkheden worden veel te weinig benut. Ook weet bijna niemand dat we in deze regio meer water hebben dan in Friesland. Wij dragen op deze manier graag ons steentje bij om de bekendheid van de plassen te vergroten."

Programma op de wal
Ook op de wal worden allerlei evenementen georganiseerd rondom de zeilwedstrijd. Blees: "In elke gemeente die we aandoen met de schepen worden activiteiten georganiseerd. Op vrijdag 1 juli varen we op de Westeinder. Samen met een groep ondernemers, Stichting Aalsmeer Westeinder Promotie, Watersportvereniging Aalsmeer en Stichting Westeinder Zeilwedstrijden zorgen we ervoor dat bezoekers op 1 juli een prachtig programma krijgen aangeboden. Zo worden er activiteiten op het water georganiseerd voor kinderen en kunnen mensen de zeilwedstrijden volgen op grote beeldschermen. Er wordt gezorgd voor muziek en een hapje en een drankje. In de avond vindt er een nieuw culinair evenement plaats in Aalsmeer. Daarnaast hebben we samen met ondernemers in Aalsmeer een VIP-programma samengesteld. We merken nu al dat dit heel enthousiast wordt ontvangen. Het wordt dus echt groots aangepakt. Ik hoop dat dit een evenement wordt waar iedereen op afkomt en dat in de toekomst net zo populair wordt als het Skûtsjesilen."

Voor meer informatie over het programma: www.nationaalregenboogevenement.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Regenboog Evenement ook in Aalsmeer

Van 29 juni tot 3 juli wordt voor de eerste keer het Nationale Regenboog Evenement georganiseerd, een zeilwedstrijd tussen verschillende gemeentes en organisaties op de Hollandse en Utrechtse plassen. Stuurman van de Aalsmeerse boot is Marc Blees, drievoudig Nederlands zeilkampioen. "Ik hoop dat dit evenement net zo populair wordt als … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: