PK Sport Bosdijkloop Vinkeveen


Geplaatst op: 16 februari 2011


Loop het voorjaar tegemoet ! Nog enkele dagen en dan wordt op zondag 20 februari het startschot gegeven voor de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Vinkeveen, de PK Sport Bosdijkloop, voor de 33ste keer georganiseerd door Toer Trimclub De Merel.

Er kan gekozen worden uit een halve marathon (deelname vanaf 16 jaar), een 10 kilometer loop door het fraaie buitengebied van De Ronde Venen, en een 5 kilometer loop door de bebouwde kom van Vinkeveen. Deze afstanden zijn zowel geschikt voor wedstrijdlopers als voor recreanten. Voor de jeugd tot en met 12 jaar is er een loop van 1,7 kilometer door de kern van Vinkeveen. De start en finish zijn nabij het wedstrijdsecretariaat, gevestigd in De Boei, Kerklaan 32, Vinkeveen. Horeca-faciliteiten, kleedruimten, douches, en EHBO zijn aanwezig. Tevens kunnen de deelnemers zowel voor als na de loop een beroep doen op een masseur.

Deelname jeugdloop gratis !
Voorinschrijven was mogelijk t/m 14 februari. Vele aanmeldingen, ook internationale deelname, waaronder zes lopers uit Casablanca voor de halve marathon. Inschrijven is nog mogelijk op de dag van de loop in De Boei vanaf 10:30 uur tot uiterlijk een kwartier voor de start. Vul ter plekke het inschrijfformulier in. Bij deze na-inschrijving bedragen de kosten voor deelname aan de halve marathon en de 10 kilometer 7 euro en aan de 5 kilometer 5 euro. Het inschrijfgeld is inclusief startnummer en (huur) chip. Gaarne contant en gepast te betalen. Deelname aan de jeugdloop is gratis en alle kinderen krijgen een mooie herinnering.

Elektronische tijdwaarneming
Elke deelnemer krijgt bij zijn startnummer een chip uitgereikt. Deze chip is eenvoudig te bevestigen aan de schoenveters met behulp van een tie-rip. Na de loop staan vrijwilligers klaar om de chip in te nemen.

Starttijden
De start van de halve marathon is om 12 uur, de 10 kilometer om 12:05 uur, de 5 kilometer om 12:10 uur en de 1,7 kilometer jeugdloop om 12:12 uur.

Het parcours is vlak, over verharde (asfalt) wegen en per kilometer gemarkeerd met grote km-borden, per afstand een andere kleur. Alle lopers kunnen op deze wijze regelmatig controleren of ze nog op het geplande schema liggen. Vele vrijwilligers zullen zorgdragen voor een veilige route. Er zijn verversingsposten op de halve marathon (Bosdijk, na ca. 13 kilometer) en de 10 kilometer (Molen Wilnis, na ca. 6,5 kilometer), voorzien van water en sinasappelen.

Prijsuitreiking en uitslagen
De prijsuitreiking vindt plaats in De Boei, van de 1,7 kilometer om 12:45, 5 kilometer om 13:00, 10 kilometer om 13:30 en de halve marathon om 14:00 uur.

Het prijzenschema is uitgebreid. Op de halve marathon en 10 kilometer zijn er niet alleen geldprijzen voor de dames/heren senioren (t/m 34 jaar), masters 1 (35-44), masters 2 (45-54), maar ook voor masters 3 (55+). Voor de winnaar van de halve marathon, zowel bij de dames als de heren, een wisselbeker en een geldprijs bij verbetering parcoursrecord (dames: 1.20.28 uur, heren: 1.11.17 uur). Voor de jeugdloop en de 5 kilometer zijn er medailles voor de prijswinnaars.

Tevens is er een tombola met mooie prijzen op de startnummers. Na de loop ontvangen alle deelnemers een sportbon van PK Sport. De uitslagen worden zo snel mogelijk op www.uitslagen.nl en www.ttcdemerel.nl geplaatst.

Informatie
Voor meer infornatie over de PK Sport Bosdijkloop: www.ttcdemerel.nl of Peter Meijer, tel. 06-48013782, e-mail: bosdijkloop@gmail.com.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

PK Sport Bosdijkloop Vinkeveen

Loop het voorjaar tegemoet ! Nog enkele dagen en dan wordt op zondag 20 februari het startschot gegeven voor de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Vinkeveen, de PK Sport Bosdijkloop, voor de 33ste keer georganiseerd door Toer Trimclub De Merel. Er kan gekozen worden uit een halve marathon (deelname vanaf 16 jaar), … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: