VLC

Start collecteweek Reumafonds op 27 februari


Geplaatst op: 15 februari 2011

Het Reumafonds start binnenkort met de jaarlijkse, landelijke collecte. In de week van 27 februari t/m 5 maart 2011 gaan ruim 65.000 vrijwilligers langs de deuren om te collecteren voor de bestrijding van reuma en artrose. In Nederland leven ruim twee miljoen mensen met deze ingrijpende aandoening die niet te genezen of te voorkomen is. Onderzoek naar de oorzaak en behandeling van reuma is kostbaar. Daarom is uw bijdrage hard nodig.

Onzichtbare ziekte
Mensen met reuma hebben vooral last van pijn en moeheid, beide onzichtbare kenmerken van deze chronische ziekte. Reuma is een verzamelnaam voor ruim 130 aandoeningen aan botten, gewrichten en spieren. Het is een auto-immuunziekte. Dit betekent dat het natuurlijke afweersysteem het eigen gewrichtsweefsel (en soms organen) aanvalt. Hierdoor hebben mensen met reuma vaak last van ontstekingen aan gewrichten of spieren, en is bewegen pijnlijk. Reuma is een ingrijpende aandoening, die niet te genezen of te voorkomen is. Reuma heb je levenslang en kan jong en oud overkomen.

Steun van iedere Nederlander nodig
Het Reumafonds is dé fondsenwerver op het gebied van reuma in Nederland. Al 85 jaar zetten wij onze middelen in voor de bestrijding van reuma, het geven van voorlichting en het behartigen van de belangen van mensen met reuma. Daar is veel geld voor nodig. We zijn blij met iedere gift die bijdraagt aan onze missie: reuma de wereld uit.

Giro 324, Amsterdam. www.reumafonds.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Start collecteweek Reumafonds op 27 februari

Het Reumafonds start binnenkort met de jaarlijkse, landelijke collecte. In de week van 27 februari t/m 5 maart 2011 gaan ruim 65.000 vrijwilligers langs de deuren om te collecteren voor de bestrijding van reuma en artrose. In Nederland leven ruim twee miljoen mensen met deze ingrijpende aandoening die niet te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: