De Vinken maakt geen misstap tegen DOS

Geplaatst op: 15 februari 2011

In de poule van De Vinken is het razend spannend. DKV uit IJmuiden, Fluks uit Noordwijk,
en De Vinken uit Vinkeveen strijden om het kampioenschap. Tegen middenmotor DOS won
De Vinken overtuigend zijn wedstrijd in Maartensdijk met 13-28. Fluks ging op bezoek
in IJmuiden en wist ook daar de twee punten te bemachtigen.

Geen wijziging in formatie
Onder de vleugels van coach Fred Straatman stonden namens De Vinken in de aanval: Rudy Oussoren, Kelvin Hoogeboom, Charita Hazeleger en Joyce Kroon. In de verdediging namen kersverse vader Peter Kooijman, Ronald Mul, Helene Kroon en topscorer Mariska Meulstee de instelling in om doelpunten te voorkomen. Verzorgster Ria Kamminga was afwezig.

Op voorsprong komen
Voor het eerst in drie wedstrijden kwam de tegenpartij als eerste op voorsprong. DOS begon gretig aan de wedstrijd en verzilverde in de beginfase een paar goed uitgespeelde kansen. Met zeven minuten spelen kregen de Vinkeveners even lucht van DOS. Via Joyce, Peter en Mariska kwam de stand naar 3-5.
DOS ging aan de achterkant van de korf stelling nemen. Een paar afstandschoten van de spelers uit Westbroek resulteerden in een 7-7 tussenstand. De laatste vijf minuten voor rust waren voor de Vinkeveners. Mariska scoorde tweemaal van afstand en ook Charita en Joyce volgden dit voorbeeld. Bij een comfortabele 9-13 was de eerste helft een feit.

Zakelijk korfbal
Het initiatief lag direct na rust weer bij DOS. Verwoede pogingen werden gedaan om de achterstand te verkleinen en weer terug in de wedstrijd te komen. Tot spijt van de coach van DOS verzilverde zijn ploeg niet de kansen die het kreeg. De Vinken had een zeer productieve eerste tien minuten in de tweede helft. Wederom Mariska legde de basis voor een reeks van scores. Kelvin en Peter scoorden tweemaal, exportproduct uit de Waver Ronald Mul maakte ook weer zijn doelpuntje in het vlaggenschip. Charita schoot van afstand de stand naar 9-20. Via een bal achter korf werd het nog wel 10-20 maar daarna ging de doelpuntenmachine van De Vinken weer aan. Het vlaggenschip liep weg van de DOS naar een stand van 12-27. Het slotakkoord was van Charita, die een dieptepass subliem afrondde met een soepele doorloopbal.

Scores
Peter Kooijman 6x, Mariska Meulstee 6x, Charita Hazeleger 5x, Joyce Kroon 3x, Rudy Oussoren 3x, Helene Kroon 2x, Kelvin Hoogeboom 2x, Ronald Mul 1x

Volgende match
Volgens de statistieken kan iedereen in het vlaggenschip scoren. Desalniettemin zal de volgende tegenstander wederom een wedstrijd van formaat zijn. In de voorjaarsvakantie wordt niet gespeeld. In Vinkeveen verdedigt De Vinken de koppositie tegen DKV op zaterdag 5 Maart, aanvang 15.30 uur in de sporthal van Vinkeveen.

In de poule van De Vinken is het razend spannend. DKV uit IJmuiden, Fluks uit Noordwijk, en De Vinken uit Vinkeveen strijden om het kampioenschap. Tegen middenmotor DOS wonDe Vinken overtuigend zijn wedstrijd in Maartensdijk met 13-28. Fluks ging op bezoek in IJmuiden en wist ook daar de twee punten … Lees meer »