Aalsmeer ruimt eigen zwerfafval op


Geplaatst op: 15 februari 2011

Samen met verenigingen, scholen en buurtbewoners steekt de gemeente Aalsmeer de handen uit de mouwen tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 12 maart 2011. Wethouders Ad Verburg (Beheer) en Gertjan van der Hoeven (Wijkgericht Werken) nemen het voortouw bij deze actie, waarvoor de Meerlanden onder andere bezems, hesjes en prikkers levert.

Ook clubs, verenigingen en bewoners kunnen meehelpen aan het verwijderen van zwerfafval in hun buurt. Belangstellende inwoners kunnen zich nog steeds aanmelden om met het bedrijf, de vereniging of met de buren mee te helpen de leefomgeving op te schonen. De Landelijke Opschoondag vormt het startschot voor de week van ‘Nederland Schoon'. Tijdens deze week wordt extra aandacht besteed aan zwerfafval in de openbare ruimte. Verenigingen, bedrijven en buurtbewoners slaan de handen ineen om hun leefomgeving een flinke schoonmaakbeurt te geven.

De dag wordt op een centraal punt officieel geopend, waarna deelnemers in teams de straat op gaan om het gevecht aan te binden met het zwerfvuil. Na een uur flink aanpoten, is het verschil op straat naar verwachting al duidelijk zichtbaar. De actiedag wordt afgesloten met het wegen van het verzamelde afval, zodat nog duidelijker wordt hoeveel rommel die dag is opgeruimd.

Geïnteresseerden kunnen zich tot maandag 28 februari aanmelden bij De Meerlanden, Bas Boone of Tanja van Dijk, afdeling Communicatie & Duurzaamheid. E-mail communicatie@meerlanden.nl of bel 0297-381 777.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeer ruimt eigen zwerfafval op

Samen met verenigingen, scholen en buurtbewoners steekt de gemeente Aalsmeer de handen uit de mouwen tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 12 maart 2011. Wethouders Ad Verburg (Beheer) en Gertjan van der Hoeven (Wijkgericht Werken) nemen het voortouw bij deze actie, waarvoor de Meerlanden onder andere bezems, hesjes en prikkers … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: