Legmeervogels is KDO in slotfase de baas

Geplaatst op: 14 februari 2011

Na een zeer rumoerige nacht voorafgaand aan de streekderby Legmeervogels-KDO konden beide ploegen om 14:00 uur onder het toezicht oog van ruim vijfhonderd toeschouwers aan de streekderby beginnen. KDO, nog aantredend zonder de geblesseerde Bart-Jan van der Jagt, maar met Guido van Egmond in de basis, was van plan om deze middag niks cadeau te geven.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en kreeg KDO na twintig minuten spelen een prima mogelijkheid om op voorsprong te komen via Martin Bax. Bax kwam oog in oog met de doelman van Legmeervogels, Patrick Brouwer, maar kon helaas de openingstreffer voor KDO niet maken. De wedstrijd was in de eerste helft meer spannend dan goed te noemen, waarbij zowel KDO als Legmeervogels vreesden om deze middag het onderspit te delven. Met een 0-0 stand gingen beiden ploegen dan ook de rust in.

In de tweede helft begon Legmeervogels steeds meer van zich af te bijten en was het zaak voor de Kwakelaars om de boel achterin dicht te houden. KDO kon er zelf maar moeizaam uitkomen en hoopten uiteindelijk toch één punt over te houden aan de burenstrijd. De wedstrijd barstte echter los in de slotfase, waarbij KDO-linkermiddenvelder Timo Kas in de 80e minuut tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Uit de daaropvolgende vrije trap wist de spits van de Vogels, Stefan van Pierre, de 1-0 in de linkerbenedenhoek binnen te schieten.
Een grote domper voor KDO was het gevolg en heel Uithoorn ging uit zijn dak. KDO probeerde daarna onder andere door het inbrengen van aanvaller Doron Borger het tij te doen keren, maar was niet in staat om een vuist te maken. Vlak voor tijd was het opnieuw Van Pierre die zijn waarde bewees voor Legmeervogels en de streekderby definitief besliste, 2-0.

Zeker op basis van de tweede helft was het een terechte overwinning voor Legmeervogels te noemen. Voor KDO rest er niets anders dan het vizier op de komende wedstrijd tegen RKDES te richten. De Kudelstaarters komen aanstaande zondag naar De Kwakel toe en KDO zal gebrand op moeten zijn op eerherstel om zodoende een actieve rol te blijven spelen in de derde klasse.

KDO pakt groots uit tijdens KDO-RKDES
Zondag 20 februari staat de streekderby in de derde klasse C op het programma, KDO 1 - RKDES 1. Als alle weergoden meewerken, begint om 14:00 uur aan de Vuurlijn de burenstrijd tussen De Kwakel en Kudelstaart.

Rondom de wedstrijd KDO-RKDES zullen er diverse activiteiten georganiseerd worden om de dag extra glans te geven. Door de Kwakelse selectie zal er de gehele dag worden ingezameld voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Als je ziek bent, wil je als kind je ouders het liefst zo dicht mogelijk bij je hebben. En als je een handicap hebt, wil je zoveel mogelijk dezelfde dingen doen als je leeftijdgenootjes. Dat begrijpt het Ronald McDonald Kinderfonds maar al te goed. Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt daarom al 25 jaar een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie in Nederland.

Er zal door KDO een grote blinde poule opgezet waaraan iedereen deel kan nemen. Voor slechts € 1,- kunt u een nummer kiezen van 1 tot en met 450. Onder elk nummer zit een unieke combinatie van de rust- en de eindstand van KDO 1 - RKDES 1 verborgen.
De winnaar zal maar liefst één derde van het prijzengeld uitgekeerd krijgen. De overige twee derde zal ten goede komen aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Kortom, als alle nummers worden verkocht, betekent dit minimaal € 150,- voor de winnaar, maar nog veel belangrijker ruim € 300,- voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Na afloop van de wedstrijd zal in de kantine van KDO bekend worden gemaakt wie zich de trotse winnaar van de blinde poule mag noemen. Let op: mocht de winnaar niet in de kantine aanwezig zijn, ontvangt hij / zij alsnog in een later stadium het gewonnen prijzengeld.

Daarnaast is er door Ajax een officieel shirt ter beschikking gesteld welke gesigneerd zal worden door de gehele spelersgroep van de Amsterdammers. Dit prachtige shirt zal na afloop worden geveild in de kantine en ook deze opbrengst zal geheel ten goede komen aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

De KDO-selectie hoopt op een grote opkomst tijdens KDO-RKDES en vertrouwt erop dat eenieder zijn of haar bijdrage zal geven aan de goede doelen. Als tegenprestatie kunt u een tot op het bot gemotiveerd KDO verwachten, die er alles aan zal doen om de punten in De Kwakel te behouden!

KDO 2 pakt zwaarbevochten punt in Oostzaan
KDO 2 heeft afgelopen zondag één punt gepakt in Oostzaan tegen OFC 2. Na tien minuten spelen kwamen de Oostzaners op 1-0, maar KDO liet het hier niet bij zitten en leek in de 25e minuut op gelijke hoogte te komen. Echter op onverklaarbare wijze werd het zuivere doelpunt van Patrick van de Nesse afgekeurd wegens 'buitenspel'. Toch wist het tweede in de 35e minuut te scoren van Jean-Paul Verbruggen. Op aangeven van Elton Shehu schoot Verbruggen ter hoogte van het zestienmetergebied knap raak in de rechterbenedenhoek, 1-1.

In de tweede helft deden beide ploegen niks onder voor elkaar. In de 55e minuut kwam OFC opnieuw op voorsprong en kon KDO zich gaan terug knokken in de wedstrijd.
KDO toonde veerkracht en kwam in de 65e minuut op 2-2 via Paul Hogerwerf. Elton Shehu wist Hogerwerf uit de kluts op zijn hoofd te bereiken en Paul kopte feilloos de 2-2 tegen de touwen. Na ruim negentig minuten spelen floot de scheidsrechter af en kon KDO 2 één punt bijschrijven. Aanstaande zondag speelt het tweede om 11:30 uur thuis tegen Sporting Krommenie 2. Tegen deze ploeg hebben de Kwakelaars nog een appeltje te schillen, want de uitwedstrijd ging op knullige wijze met 3-0 verloren.

Na een zeer rumoerige nacht voorafgaand aan de streekderby Legmeervogels-KDO konden beide ploegen om 14:00 uur onder het toezicht oog van ruim vijfhonderd toeschouwers aan de streekderby beginnen. KDO, nog aantredend zonder de geblesseerde Bart-Jan van der Jagt, maar met Guido van Egmond in de basis, was van plan om … Lees meer »