Argon doet zichzelf tekort met puntendeling in Amsterdam

Geplaatst op: 14 februari 2011

Een goed voetballend Argon heeft zichzelf tekort gedaan met een gelijkspel bij AFC. Na een 0-2 voorsprong voor de bezoekers stond er na 90 minuten 2-2 op het scorebord.

Argon startte zeer gedreven aan het treffen met AFC en binnen een minuut leverde dat een goede mogelijkheid op voor Patrick Lokken, maar de spits wist deze niet te verzilveren. Na een klein kwartier spelen, waarin Argon duidelijk de bovenliggende partij was en door goed combinatievoetbal AFC nauwelijks aan de bal liet komen, zette de opgekomen rechtsback Rory van Gulik Argon op voorsprong. Een vlot lopende aanval over de linkerzijde werd geopend naar Van Gulik die met zijn schot AFC-sluitpost Van Emmerik bepaald niet kansloos liet, maar de doelman zag geen kans de inzet te verwerken: 0-1.
Argon hield AFC stevig onder druk en de Amsterdammers kwamen niet aan aanvallen toe, terwijl de bezoekers keer op keer richting Van Emmerik op konden stomen want een minuut na de 0-1 wist de doelwachter met een uiterste inspanning een vlammend schot van Kevin van Essen uit zijn doel te houden. Patrick Lokken kreeg zijn tweede mogelijkheid van de middag toen Brayton Biekman goed doorzette maar zijn voorzet vanaf links werd door de spits over het AFC-doel gekopt.

Een minuut na die mogelijkheid wist Argon toch de score te verdubbelen toen Thabiso van Zeijl over de rechterkant doorkwam en zijn lage voorzet in het eigen doel gewerkt zag worden door AFC verdediger Peter Post: 0-2.

Direct na de tweede treffer kwam AFC enigszins uit zijn schulp en dat leverde bij de eerste beste mogelijkheid die de gastclub kreeg een doelpunt op. De inzet uit een makkelijk gegeven vrije trap werd in eerste instantie nog geblokt door Anton den Haan, maar de rebound viel voor de voeten van Sjoerd Jens die de bal onhoudbaar achter Kevin Rijnvis schoot: 1-2.

Argon behield ondanks de aansluitingstreffer het initiatief en Van Emmerik werd weer tot een uiterste krachtsinspanning gedwongen, dit maal door Nicolai Verbiest die een vrije trap schitterend over de muur krulde maar de doelman zijn ploeg op de been zag houden. Snel hierna kreeg Argon weer een goede mogelijkheid toen Brayton Biekman weer goed doorging over links en een lage voorzet richting Patrick Lokken gaf maar de spits wist de bal niet vol te raken waardoor AFC andermaal met de schrik vrij kwam.

Uit het niets kwam AFC op gelijke hoogte toen de ploeg in de 37ste minuut pas voor de tweede keer voor het doel van Kevin Rijnvis kwam en de anders zo solide Argon verdediging Gideon de Graaf alle tijd en ruimte gaf de gelijkmaker binnen te schieten. Bijna had AFC tegen de verhouding in met een voorsprong gaan rusten maar de voet van Rijnvis voorkwam een onverdiende achterstand voor Argon in de theepauze.

Na rust bleef Argon de controle over de wedstrijd houden en na tien minuten spelen in de tweede helft kreeg Argon een goede mogelijkheid toen een vrije trap vanaf de zijkant voor het doel werd gekopt door Biekman en Van Gulik een schoenmaat tekort kwam om zijn tweede van de middag te mogen noteren.

In de slotfase kregen beide teams nog een grote mogelijkheid. Een indirecte vrije trap in de zestien meter van Argon werd door AFC slecht ingeschoten en een goede poging van Thabiso van Zeijl werd door Van Emmerik ternauwernood uit het doel gehouden.

Argon verloor onnodig twee punten bij AFC maar het veldspel biedt veel perspectief voor de komende wedstrijden.

Een goed voetballend Argon heeft zichzelf tekort gedaan met een gelijkspel bij AFC. Na een 0-2 voorsprong voor de bezoekers stond er na 90 minuten 2-2 op het scorebord. Argon startte zeer gedreven aan het treffen met AFC en binnen een minuut leverde dat een goede mogelijkheid op voor Patrick … Lees meer »