Maquette kompastoren Mijdrecht klaar


Geplaatst op: 10 februari 2011

Modelbouwer Gert-Jan Maarsen heeft de Kompastoren Mijdrecht (voorheen de watertoren) afgelopen maanden nauwkeurig nagemaakt. Werkelijk elk detail is verwerkt en op schaal 1:87 een halve meter hoog.

Enkele jaren terug bouwde Gert-Jan de Maquette van de Watertoren Aalsmeer en nu met de oplevering van de Maquette Kompastoren Mijdrecht is hij record houder modelbouwer Watertorens.

Bouwgegevens.
Schaal 1:87: waarom schaal 1:87, dat is namelijk de schaal van de H0 modeltreinen. Daardoor is het prettig werken want er zijn veel materialen voorhanden bijvoorbeeld heel belangrijk in dit geval het steentjes karton waar de uit 3 mm MDF buitenkant van de toren mee bekleed is.

De draagconstructie "binnenkant" zijn de modelbouw kunststof strippen en profielen van de firma Evergreen gebruikt.

Het model kon tot stand komen door dat er een goede tekening voorhanden is uit 1936 en de medewerking van kompastoren beheerders waardoor ik veel foto's, heel veel foto's kon maken en zelf met de rolmaat kon meten.

Er zit zo'n 150 uur aan plezier in.

Meer foto's zijn te zien op de website www.kompastoren.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Maquette kompastoren Mijdrecht klaar

Modelbouwer Gert-Jan Maarsen heeft de Kompastoren Mijdrecht (voorheen de watertoren) afgelopen maanden nauwkeurig nagemaakt. Werkelijk elk detail is verwerkt en op schaal 1:87 een halve meter hoog. Enkele jaren terug bouwde Gert-Jan de Maquette van de Watertoren Aalsmeer en nu met de oplevering van de Maquette Kompastoren Mijdrecht is hij … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: