Thema van Jeugddienst: Vet Laaauw


Geplaatst op: 9 februari 2011

De middagdienst in de Christelijke Gereformeerde Kerk is zondag 13 februari gericht op jongeren vanaf twaalf jaar.
In het dagelijks leven komen we veel in aanraking met de temperatuur. En juist in deze tijd merk je, met betrekking tot de vakantie, waar de voorkeur van mensen ligt. De een zoekt hete, verre oorden op om te genieten van de zon en een warm klimaat. De ander zoekt de kou op van de wintersport, tot de extreme koude van Lapland aan toe.
Ook bij eten heb je te maken met temperaturen. Soms is heet fijn, bijvoorbeeld met soep of thee. Soms is koud fijn, zoals bij ijs of een lekker koud biertje. Iets eten of drinken wat lauw is, heeft niet onze voorkeur. Als we in een restaurant lauw eten zouden krijgen, zouden we het terug sturen naar de keuken.

In het taalgebruik van jongeren komt lauw ook voor. Soms is iets zelfs vet laaauw! Dit betekent dat iets heel cool, gaaf of vet is. Eigenlijk ‘te gek'. Jongeren hebben hebben hun eigen taalgebruik met daarbij allerlei trendy termen: Relaxed! Te ziek! Chill! Vet! etc. In dit winterseizoen wordt er in de jeugddiensten in 'de Wegwijzer' aan de hand van het hoofdthema : "The Real Thing" stilgestaan bij een aantal van deze kreten en ook wordt er bekeken of er in de Bijbel een link is met deze woorden.

De derde jeugddienst van dit seizoen zal plaatsvinden op zondag 13 februari en het thema van deze dienst is "Vet Laaauw!". Het bijbelgedeelte dat dan aan de orde komt, staat in Openbaring 3, waar het gaat over de brief aan de gemeente van Laodicea, een stad in Turkije. De gemeente wordt hier niet koud en niet heet genoemd, maar lauw. Wat heeft dit ons te zeggen? De dienst begint om 17.00 uur en wordt door dominee Arnout Weststrate geleid. De predikant kiest de woorden in zijn preek altijd zodanig, dat het voor iedereen begrijpelijk is, ook voor hen die niet gewend zijn om een kerkdienst te bezoeken.

Na afloop van de dienst staat op het programma om met de jongeren gezellig te gaan gourmetten in verenigingsgebouw 't Kruispunt. Hiervoor is van tevoren aanmelding per email (gdkroese@planet.nl) gewenst. Iedereen is van harte welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Koningin Julianalaan 22, zowel voor de dienst als het gourmetten na afloop. Voor meer informatie: bel met ds. Weststrate op 0297 - 274847. Bezoek ook eens de website van de kerk: www.cgkmijdrecht.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Thema van Jeugddienst: Vet Laaauw

De middagdienst in de Christelijke Gereformeerde Kerk is zondag 13 februari gericht op jongeren vanaf twaalf jaar. In het dagelijks leven komen we veel in aanraking met de temperatuur. En juist in deze tijd merk je, met betrekking tot de vakantie, waar de voorkeur van mensen ligt. De een zoekt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: