001 -Family

Gemeente Aalsmeer inventariseert waardevolle bomen


Geplaatst op: 9 februari 2011


Een boomspecialist van de firma Tarzan doet op dit moment onderzoek naar waardevolle bomen in de gemeente Aalsmeer. Zij beschrijft de mogelijk waardevolle boom en maakt foto's. Het onderzoek betreft niet alleen bomen die langs de openbare weg of in de openbare ruimte staan maar ook bomen die op particulier terrein staan. Het zou fijn zijn als u toestaat dat de boomspecialist de boom in uw tuin of op uw erf kan fotograferen en beschrijven. De medewerkster zal zich voorstellen en kan zich legitimeren. De gemeente dankt u bij voorbaat al voor uw medewerking!

Waarom een onderzoek naar waardevolle bomen
De raad heeft vorig jaar de notitie Herziening Bomenverordening aangenomen met als doel een nieuwe lijst met waardevolle bomen vast te stellen. Hiervoor is het noodzakelijk alle bomen die minimaal 40 jaar oud zijn te inventariseren en te onderzoeken of ze een levensverwachting hebben van meer dan vijf jaar.

Toekomstige deregulering
De lijst van waardevolle bomen is van belang voor het aanvragen van een omgevingsvergunning, de vroeger kapvergunning.
In de toekomst wordt het in het kader van de deregulering eenvoudiger om een kapvergunning aan te vragen. Alleen voor waardevolle bomen die ouder zijn dan veertig jaar geldt dan nog de noodzaak een omgevingsvergunning (kapvergunning) aan te vragen. Andere bomen kunnen zonder tussenkomst van de gemeente gekapt worden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente Aalsmeer inventariseert waardevolle bomen

Een boomspecialist van de firma Tarzan doet op dit moment onderzoek naar waardevolle bomen in de gemeente Aalsmeer. Zij beschrijft de mogelijk waardevolle boom en maakt foto's. Het onderzoek betreft niet alleen bomen die langs de openbare weg of in de openbare ruimte staan maar ook bomen die op particulier … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: