001 - De Baat

B&W Aalsmeer op bedrijfsbezoek bij Biemond & van Wijk


Geplaatst op: 8 februari 2011

Burgemeester en Wethouders van Aalsmeer zijn vrijdag 4 februari op bedrijfsbezoek geweest bij Mercedes-Benz dealer Biemond & van Wijk. In een informatief gesprek vertelde Jacco Biemond, algemeen directeur van Biemond & van Wijk hen onder andere over de geschiedenis van de onderneming.

Daarna volgde een rondleiding door het indrukwekkende gebouw aan de Lakenblekerstraat. Biemond & van Wijk is officieel dealer voor verkoop en service van Mercedes-Benz personenauto's en bedrijfswagens in deze regio en is daarnaast tevens dealer van de compacte Smart en van Mitsubishi Fuso bedrijfswagens. Bij het gesprek en de rondleiding werden zij tevens vergezeld door de heer J. Biemond senior, de oprichter van het bedrijf. In 1995 heeft Jacco Biemond het bedrijf overgenomen van zijn vader. "Biemond & van Wijk is een goed voorbeeld voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo vertelde de heer Biemond ons onder andere dat de klimaatbeheersing van het pand volledig wordt verzorgd door een zeer efficiënt systeem van warmte-koude opslag" zegt wethouder Ad Verburg. Dat het omliggende bedrijventerrein Hornmeer door de herstructurering nieuw leven in wordt geblazen, wordt door Biemond als goed nieuws voor de economie ervaren.

Biemond & van Wijk is in 1963 in de Dorpsstraat begonnen als Biemond Bedrijfswagens B.V. en is een écht Aalsmeers familiebedrijf. Met de opkomst van de bloemenveiling verhuisde oprichter J. Biemond Sr. zijn bedrijf in 1980 naar de huidige locatie aan de Lakenblekerstraat. In 1998 volgde de fusie met collega-dealer Van Wijk Kennemerland. Sinds 2009 is het bedrijf volledig in handen van Jacco Biemond en telt het vier vestigingen in Aalsmeer, Haarlem en Schiphol.

Met daarnaast de exploitatie van drie tankstations en een multi-merk schadecentrum, direct gelegen naast de vestiging aan de Lakenblekerstraat, komt het totaal op 155 werknemers. Per jaar verkoopt Biemond & van Wijk zo'n 1.000 auto's, waaronder 250 bedrijfswagens. Zo werden onder andere aan de Bios-groep een groot aantal E-Klasses geleverd, die als officiële Schipholtaxi worden ingezet. Bovendien zijn aan Afvalverwerking de Meerlanden al diverse op aardgas en groengas rijdende bedrijfswagens geleverd. Groengas is gas dat vrijkomt bij vergisting van gft-afval. Deze milieubewustheid komt ook tot uiting in de al eerder genoemde koeling en verwarming van de showroom en kantoren van Biemond & van Wijk. Dit gebeurd door de zogenaamde warmte-koude opslag, die plaatsvindt op grote diepte in het grondwater. Dit is een duurzame techniek, waarbij een laag energieverbruik wordt gecombineerd met een zeer lage CO2 uitstoot.

In de showroom van Biemond & van Wijk zijn veel bijzondere auto's te bewonderen. Maar het is niet alleen maar exclusief wat de klok slaat. Want behalve Mercedes-Benz personenauto's worden ook de bestelwagens en trucks van "Das Haus" verkocht. Bovendien kan de klant er ook terecht voor de hippe en prijsbewuste Smart of voor een aantrekkelijk geprijsde occasion. De onderneming heeft een sterke regionale uitstraling in een groot verzorgingsgebied, dat globaal gelegen is tussen de A2, Haarlemmermeer, Noordwijk en het Noordzeekanaal. In de moderne werkplaatsen werken de hoogopgeleide technici met het beste Arbo- en milieutechnische gereedschap.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

B&W Aalsmeer op bedrijfsbezoek bij Biemond & van Wijk

Burgemeester en Wethouders van Aalsmeer zijn vrijdag 4 februari op bedrijfsbezoek geweest bij Mercedes-Benz dealer Biemond & van Wijk. In een informatief gesprek vertelde Jacco Biemond, algemeen directeur van Biemond & van Wijk hen onder andere over de geschiedenis van de onderneming. Daarna volgde een rondleiding door het indrukwekkende gebouw … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: