Johan Neeskens opent Jeugdsportweekend


Geplaatst op: 8 februari 2011


Johan Neeskens heeft op vrijdag 4 februari de aftrap gegeven voor het derde Johan Neeskens Jeugdsportweekend in de provincie Utrecht. Tijdens dit weekend maakten 32 kinderen met een lichamelijke beperking tussen de 8 en 18 jaar kennis met sport- en beweegactiviteiten. Neeskens is de naamgever van de foundation die dit initiatief in vakantiepark RCN Het Grote Bos in Doorn financiert.

Confettibom
Neeskens en een aantal deelnemende kinderen gooiden met ballen een muur omver, waarna een confettibom het weekend opende. Naast de oud-voetballer was ook de directeur van organisator Sportservice Midden Nederland aanwezig. Hij zag hoe Neeskens ruim de tijd nam om een praatje te maken met de kinderen en vrijwilligers.

Handtekening
"Johan was erg toegankelijk", zegt consulent Judith Meeuwissen van Sportservice Midden Nederland. "De kinderen kenden hem nog niet zo goed, maar toen ik vertelde dat hij voor Ajax, FC Barcelona en het Nederlands Elftal had gespeeld, maakte dat wel indruk. Iedereen wilde een handtekening op zijn vest of shirt." Neeskens vertelde de kinderen dat hij hoopte dat zij veel leuke sporten zouden ontdekken.

Ouders
De kinderen maakten kennis met onder meer bowlen, voetbal en hockey. Op zaterdag was er een disco en op zondag werd er tijdens de afsluiting van het weekend gedanst met hun ouders, die zij al drie dagen niet hadden gezien. "Daarmee werden de ouders bij het weekend betrokken", aldus Meeuwissen. "Ze ervoeren hoe leuk bewegen is en zagen hoeveel de kinderen hadden geleerd en wat ze allemaal konden."

Vrijwilligers
Meeuwissen was erg blij met de docenten, medische staf en de begeleiders van de kinderen, die dit op vrijwillige basis deden: "Zonder de begeleiders en uiteraard medische team kan het weekend niet plaatsvinden. Het geeft mij veel rust dat zij alle kinderen goed in de gaten houden. Ze raken niet in paniek en kunnen onverwachte situaties heel goed inschatten. De docenten waren ook goed ingespeeld op de doelgroep. Tijdens zo'n weekend merk je dat een aantal kinderen niet zo goed durft te sporten en bewegen. Door de inzet van de vrijwilligers doen ze het toch. We zijn grensverleggend bezig geweest."

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Johan Neeskens opent Jeugdsportweekend

Johan Neeskens heeft op vrijdag 4 februari de aftrap gegeven voor het derde Johan Neeskens Jeugdsportweekend in de provincie Utrecht. Tijdens dit weekend maakten 32 kinderen met een lichamelijke beperking tussen de 8 en 18 jaar kennis met sport- en beweegactiviteiten. Neeskens is de naamgever van de foundation die dit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: