001 - Homan Zonnepanelen

Handhaven van parkeren op eigen terrein Aalsmeer


Geplaatst op: 8 februari 2011

Binnenkort gaan de BOA's (Buitengewoon Opsporings Ambtenaar) het parkeren op eigen terrein handhaven in Nieuw-Oosteinde en in De Rietlanden ( Kudelstaart). In deze nieuwbouwwijken is in het koopcontract opgenomen dat bewoners een parkeerplaats op hun eigen terrein in stand moeten houden. De parkeernorm in deze wijken (1,5 parkeerplaats per woning of meer) wordt alleen gehaald als bewoners ook op hun eigen terrein parkeren. Bewoners die geen parkeerplaats op eigen terrein beschikbaar houden - en dus op de openbare weg parkeren - duperen daarmee hun buren. De gemeente ontvangt regelmatig klachten van bewoners die aangeven dat hun buren de parkeerplaats op eigen terrein hebben "volgebouwd" met schuttingen en andere obstakels.

Wat kunnen bewoners verwachten?
Het handhaven wordt gebied voor gebied aangepakt. Eerst krijgen de bewoners een bewonersbrief waarin ze geïnformeerd worden over het handhaven van parkeren op eigen terrein. Bewoners hebben dan nog voldoende tijd om, als dat nodig is, de parkeerplaats op eigen terrein weer te herstellen. Na verloop van enkele weken komen de BOA's dan weer langs om te kijken of de parkeerplaatsen op eigen terrein hersteld zijn. Mocht dat onverhoopt niet het geval zijn dan volgt een handhavingstraject.

Moreel appel
De gemeente doet een moreel appèl op de bewoners om de auto op het eigen terrein te parkeren en om elkaar als buren op vriendelijke wijze aan te spreken mocht dat niet het geval zijn. Bewoners kunnen er met elkaar voor zorgen dat Nieuw-Oosteinde en Rietlanden mooie, leefbare wijken worden en blijven. Daar hoort ook bij dat bewoners elkaar er op vriendelijke wijze op aanspreken als er dingen niet goed gaan.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Handhaven van parkeren op eigen terrein Aalsmeer

Binnenkort gaan de BOA's (Buitengewoon Opsporings Ambtenaar) het parkeren op eigen terrein handhaven in Nieuw-Oosteinde en in De Rietlanden ( Kudelstaart). In deze nieuwbouwwijken is in het koopcontract opgenomen dat bewoners een parkeerplaats op hun eigen terrein in stand moeten houden. De parkeernorm in deze wijken (1,5 parkeerplaats per woning … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: