Rommelige roerige race voor Atalante D3


Geplaatst op: 7 februari 2011

Op woensdagavond 2 februari speelden de dames van 3 gesponsord door Creavorm Meubel en interieurmakers tegen Spaarnestad D9 om 19:30 in de Beynes hal in Haarlem. Met al heel wat jaren volleybalervaring kun je de weg daar naar toe dromen, de jongeren in het team volgen de tomtom en werden ivm de spitsdrukte via een alternatieve route gestuurd, door hartje Amsterdam. Auto 1 was zo tegen 19:00 in de Beynes, een SMS vertelde dat auto 2 nog bij CS Amsterdam zat.

Enorm rommelig was de eerste set. Niet verwonderlijk natuurlijk. Maar het duurde ook nog eens even voordat er een beetje lijn in het spel kwam. Initiatief, pit en zekerheid waren zoek en bleven zoek. Het vaste pass werk was stukken minder dan anders, de aanval miste scherpheid en veel ballen suisden uit of werden te makkelijk zachtjes in het veilige midden gespeeld. De service van de jonge Haarlemse dames was pittig strak, anders dan de doorgaans meer lobbige service ballen waar de meiden wel weg mee weten. Pas toen Spaarnestad eerder de 20 bereikte, ging de Creavorm ploeg echt om de punten spelen. Inge Bakker scoorde flink wat punten maar in feite was het Mariska van der Spoel die ondanks de veel te veel goed bedoelde aanwijzingen (en dat op een voor haar ongebruikelijke middenplek), toch het hoofd koel wist te houden en de laatste 4 punten op rij scoorde door strakke plaatsballen afwisselend in beide hoeken. 25-23 winst. (pfff)

In set twee bleven de geroutineerde dames Bakker staan, Lisa Beijer en Xuee Lont kwamen in het veld voor Jaimie Theijsmeijer en Nivja Bartman. De eerste service beurt zette een mooie voorsprong van zo'n 6 punten neer, dat is toch prettiger ballen dan andersom. Het werd minder gespannen en er werd actiever gereageerd. Lisa wist op het midden gelijk punten te maken, Xuee verdeelt liever maar blijft verbazen met haar lucratieve aanval en de service van Denise van der Laan was prettig steady. 25-15.

De derde set was weer anders. Eerst voor, daarna ingehaald en die achterstand werd maar moeizaam ingelopen, soms langs zij.. De service beurten van de Haarlemse dames waren erg goed, passes ketsten weg, een aantal keren zelfs harde aces om de oren. Het team werd weer onrustig, ballen werden door verkeerde spelers gepakt, het eigen geloof en de positiviteit zakten weg waardoor nog meer foutjes werden gemaakt. Twee time-outs en een wissel konden het tij niet keren, 20-25 verlies. Even uit het veld geslagen werd de draad in het vierde bedrijf weer opgepakt. Met goed team work lieten de dames zien wat ze ook waard kunnen zijn: 25-11 winst. Met deze 3-1 winst zijn de dames nog steeds één puntje voor op clubgenoten D5, de afstand met de nummer 1 is vergroot naar 7 punten.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rommelige roerige race voor Atalante D3

Op woensdagavond 2 februari speelden de dames van 3 gesponsord door Creavorm Meubel en interieurmakers tegen Spaarnestad D9 om 19:30 in de Beynes hal in Haarlem. Met al heel wat jaren volleybalervaring kun je de weg daar naar toe dromen, de jongeren in het team volgen de tomtom en werden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: