Atalante D2 wint ondanks spannend 2e bedrijf


Geplaatst op: 7 februari 2011

De nummer 5, VCH D3 stond vrijdag op het programma, het team waarvan in de uitwedstrijd toch een spannende tweede set met 25-23 werd verloren. Lange meiden, sommige wel drie koppen groter dan sommige dames van D2. Het inslaan zag er best goed uit. Joke Ruizendaal was met skivakantie, Tineke Vellekoop besloot verstandig niet mee te ballen.

Debbie van der Hoorn en Marjan Blenk waren de enige middenspecialisten en daardoor in deze wat meer aan elkaar gewaagde wedstrijd de vaste middenblokkeerders. Annemarie Bakker startte in de verdeling en jetsing Jet Feddema op de diagonaal. Op de buitenkant begonnen Natalie van Scheppingen en Inge Bakker. Annemarieke Wijnands adviseerde samen met Tineke vanaf de bank. Het eerste bedrijf draaide na wat aftasten pittig en wonderwel. Het verwachte offensief was er wel van de lange aanvallers en zeker ook blokkerend moesten de dames even een stappie en reactie bijzetten, veel meer dan anders. Maar de aanvallers sloegen toch ook vaak uit en aan de Vinkeveense zijde draaide het van meet af aan alert. Het was een leuke actieve en attractieve set met mooie afwisseling in de aanvallen. Inge was lekker op dreef en ook Jet was helemaal op slag met een sterke service en mooi scorende aanval, 25-16.

In set twee wisselde Inge voor Annemarieke. De service van de Hoofddorpse ploeg zette de verdediging onder druk waardoor de pass minder mooi of soms zelfs helemaal niet bij de verdeler terecht kwam. Het werd iets meer gespannen en ook op andere onderdelen was het minder zuiver dan de proloog. Meer ballen werden in het lange blok geslagen en te scherpe passes kwamen om de oren terug. VCH had verder ook goed onthouden dat in het middengat punten te verdienen waren, ze incasseerden er een aantal keren. De dames van twee vochten terug en met name Debbie wist diverse punten langs het lange blok te scoren. Er werd hard geknokt om het verschil van 14-20 achter weer in te lopen, de fluitende houding van de Hoofddorpse coach was een goede motivatie. Verder maakte Natalie een sterke service reeks waardoor het verschil minder werd. Op 18-23 achter verving Inge diagonaal Jet en dat bleek lucratief. Tweemaal een lekkere spetter op de rechtdoor. De ploeg vocht door en via een 20-24 achterstand en gedegen pittig spel werd het 22-24 waarop de VCH coach een time-out nam. Na de time-out verzocht hij om een wissel en dat mocht niet van scheidsrechter Ton P, in de plaats volgde een tweede time-out. Het was knoert spannend maar Atalante had de beste vechtkaarten in handen en wist uiteindelijk met 27-25 te winnen, een mooie opstekert.

In set 3 wisselden de verdelers van functie en buitenaanvaller Natalie maakte plaats voor Inge. De goede en minder goede onderdelen waren bekend, extra aandacht kwam er op de verdediging van het midden en op de blokverdediging. Vooral die eerste lukte aardig, de tweede ging ook wel. De pass was nog niet helemaal haarscherp maar Jet wist er wel wat van te brouwen zodat bv Annemarieke een mooie ‘slagbal' binnen de Haarlemse lijnen kon poeieren. Er waren keurige service beurten en zo kwam de set ondanks een klein dalletje tot een gunstig eind met 25-18. Ook in het laatste bedrijf gaf de groengele ploeg, nog altijd gesponsord door Haaxman Lichtreclame de regie niet meer uit handen en soepeltjes werd aangestuurd via 25-18 op wederom een 4-0 winst.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atalante D2 wint ondanks spannend 2e bedrijf

De nummer 5, VCH D3 stond vrijdag op het programma, het team waarvan in de uitwedstrijd toch een spannende tweede set met 25-23 werd verloren. Lange meiden, sommige wel drie koppen groter dan sommige dames van D2. Het inslaan zag er best goed uit. Joke Ruizendaal was met skivakantie, Tineke … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: