KDO 1 verliest in winderige wedstrijd tegen Concordia

Geplaatst op: 7 februari 2011

Afgelopen zondag speelde KDO 1 tegen Concordia uit Hillegom. In het begin van het seizoen speelde beide clubs al een keer tegen elkaar. De eindstand van deze uitwedstrijd was 2-2. Concordia stond voor aanvang van de wedstrijd op een tweede plaats achter ZSGO/WMS. KDO miste vandaag onder andere Jelle de Jong (geschorst) en Bart-Jan van der Jagt (blessure).

KDO startte de wedstrijd met de forse wind tegen. De eerste tien minuten van de wedstrijd ging gelijkopgaand met kleine mogelijkheden over en weer. In de tiende minuut was het Concordia die een corner mocht nemen. KDO probeerde de bal weg te werken, enkel lukte dit niet helemaal. De bal belande op een gegeven moment bij een speler van Concordia, die net buiten het zestienmetergebied stond, deze speler schoot de bal binnen, 0-1. KDO was duidelijk de draad kwijt. Twee minuten later was het opnieuw Concordia die een doelpunt wist te maken, 0-2. In de vijftiende minuut moest Peter Onderwater opnieuw de bal uit het net vissen doordat KDO via de linkerkant van het veld was verschalkt, 0-3.

KDO moest duidelijk over deze dreunen heen komen. Vanaf de 30ste minuut begon KDO pas weer te voetballen. Dit resulteerde in de 35ste minuut tot een goede uittrap van keeper Peter Onderwater, de bal kon Joeri Stange in de loop meenemen. Joeri Stange wist vervolgens op mooie wijze de 1-3 op het scorebord te brengen. Dit was tevens de ruststand.

In de rust wist KDO, mede gesteund door de wind in de rug, dat het in de tweede helft nog kansen zou krijgen. De tweede helft begon gelijkopgaand. Beide clubs konden geen grote kansen creëren. In de 72ste minuut mocht Concordia een corner nemen. In de kluts belandde de bal op de hand van een KDO-speler waardoor de scheidsrechter terecht naar de penaltystip wees. De spits van Concordia ging goed met dit buitenkansje om, 1-4. Vlak na deze goal gingen Martin Bax en Joeri Stange op één verdediger en de keeper af. Helaas wist Joeri Stange niet tot score te komen.

Al met al een teleurstellend resultaat. Volgende week kan KDO het direct goed maken, namelijk tegen Legmeervogels. Op initiatief van Legmeervogels wordt bij de wedstrijd Legmeervogels 1 - KDO 1 entree geheven voor kinderhospici Biezenwaard. Voor de somma van €2,- ziet u een leuke spannende wedstrijd en steunt u ook dit goede doel. Het bestuur van Legmeervogels verdubbeld na afloop dit bedrag. KDO en Legmeervogels hopen op een gigantische opkomst in deze beladen derby om er zo een groot voetbalfeest van te maken!

Afgelopen zondag speelde KDO 1 tegen Concordia uit Hillegom. In het begin van het seizoen speelde beide clubs al een keer tegen elkaar. De eindstand van deze uitwedstrijd was 2-2. Concordia stond voor aanvang van de wedstrijd op een tweede plaats achter ZSGO/WMS. KDO miste vandaag onder andere Jelle de … Lees meer »