Prima spel van Atlantis 1 is niet genoeg tegen Fluks 1

Geplaatst op: 7 februari 2011

Zaterdag 5 februari mocht de door Rabobank gesponsorde ploeg aantreden tegen Fluks 1. De eerste wedstrijd werd afgelast vanwege winterse weersomstandigheden, wat dit de eerste ontmoeting maakte.
Naar de stand kijkende wist het eerste team van Atlantis dat dit een pittige pot zou worden. Aangezien Atlantis eerder heeft laten te zien te beschikken over goede kwaliteiten tegen koplopers werd er gemotiveerd aan de wedstrijd begonnen.

Toch was het Fluks, dat thuis speelde, dat het beste uit de startblokken kwam. Met een overtreding na twee minuten stond het eerste doelpunt voor Fluks op het scorebord. Gelukkig bleef Atlantis niet lang achter en werd, wederom vanwege een overtreding, de gelijkmaker gescoord.
Daarna volgden doelpunten aan beide kanten met onder andere het 100e doelpunt voor de Atlantis equipe; een goed schot gescoord door aanvoerder Jimmy de Koning.
Na twintig minuten ging de wedstrijd nog steeds gelijk op en met een 4-4 stand was alles nog mogelijk. Atlantis liet doorzettingsvermogen zien, maar in twee minuten tijd wist Fluks een voorsprong van drie punten op te bouwen.
Atlantis kon het laatste doelpunt van de eerste helft op zijn naam schrijven en zo ging het signaal voor de rust met een 7-5 stand op het scorebord.

Na een korte bespreking in de rust, met vooral de boodschap niet dezelfde fout te maken als de week ervoor, was het wederom Fluks met de beste start.
Na een minuut wist Fluks de korf te vinden, snel gevolgd door Atlantis; 8-6.
Hierna volgde een mindere periode voor de Mijdrechtse ploeg. Er werd ruim tien minuten lang niet gescoord, terwijl Fluks wel door bleef scoren. Fluks liep uit naar een 11-6 voorsprong, wat niet meer in te halen viel.
Op dit moment mocht Masha Hoogenboom het team komen versterken. Na een lastige tijd met een blessure kreeg zij na zes weken weer speeltijd. Zowel Fluks als Atlantis wist hierna nog te scoren. Lisanne van Doornik werd nog ingezet, maar de achterstand was te groot en de wedstrijd bleek beslist.
Atlantis heeft een prima pot neergezet, maar Fluks was te sterk en won met 12-8.

Met nog steeds maar twee punten blijft Atlantis knokken tegen degradatie. In deze strijd mogen zij het volgende week opnemen tegen eeuwige concurrent VZOD. Deze wedstrijd wordt om 15.45 uur gespeeld in Mijdrecht in sporthal Phoenix.

Zaterdag 5 februari mocht de door Rabobank gesponsorde ploeg aantreden tegen Fluks 1. De eerste wedstrijd werd afgelast vanwege winterse weersomstandigheden, wat dit de eerste ontmoeting maakte. Naar de stand kijkende wist het eerste team van Atlantis dat dit een pittige pot zou worden. Aangezien Atlantis eerder heeft laten te … Lees meer »