Atlantis C1 zorgt tegen OVVO C2 voor zeven winstpartijen op rij

Geplaatst op: 7 februari 2011

Na een slechte start van het zaalseizoen is de C1 van Atlantis - gesponsord door ROEBESON expertises en taxaties - weer volop in de race voor het kampioenschap.

In deze race was vooral de wedstrijd tegen koploper EKVA C2 een belangrijke.
Waar in het begin van de zaal nog werd verloren, moest er dit keer gewonnen worden. Een stevige winstpartij van 17-7 op Fiducia zorgde voor een mooie voorbereiding op de lastige wedstrijd tegen EKVA. Gelukkig was dit keer Atlantis veruit de betere ploeg en met een 10-4 voorsprong op de C2 van EKVA klonk het eindsignaal. Deze goede vorm wist de C1 tegen Telstar C1 vast te houden. Met maar een tegen doelpunt bewees Atlantis wederom over een uitstekende verdediging te beschikken. De wedstrijd tegen Telstar werd daarom met 7-1 gewonnen. De spelers van de C1 bestaande uit Rosalie, Echica, Britt, Joyce, Heleen, Joppe, Mark, Lars en Jonathan zijn uitgegroeid tot een mooie ploeg die - met goed en snel samenspel en een puike verdediging - zes winstpartijen op rij neer heeft weten te zetten. Nu kan er weer voorzichtig naar het kampioenschap gekeken worden.

Op 5 februari stond de returnwedstrijd tegen OVVO C2 op het programma. Dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden bleek uit de vorige wedstrijd, waar Atlantis tien minuten voor tijd nog maar met twee punten verschil voor stond.
Atlantis begon fel aan de wedstrijd en oogde de betere ploeg. Er werden veel kansen gecreëerd door het hoge baltempo en het goede spel. OVVO kon op hun beurt niet in hun spel komen wat na tien minuten resulteerde in een 1-4 voorsprong.
Hierna ging Atlantis iets minder zorgvuldig om met de gecreëerde kansen en gaf zo OVVO de kans om terug te komen tot een 4-6 stand bij rust.
Na rust was het Atlantis dat zeer gemotiveerd en als beste de kleedkamer uit kwam. Met vier doelpunten op rij liep de ROEBESON equipe uit naar 4-10 waarmee de wedstrijd eigenlijk niet meer verloren kon gaan.
OVVO wist toch nog iets terug te doen, maar de twee afstandschoten waren onvoldoende om de wedstrijd nog te kantelen. Het was Atlantis die in de laatste minuten met wederom prachtig samenspel, dit keer tussen het goed spelende herenduo Jonathan en Joppe, de wedstrijd wist te bepalen op 6-11.

Atlantis staat op dit moment samen met Vinken en EKVA op 14 punten, wat de komende wedstrijden zeer spannend maakt. Atlantis mag nog aantreden tegen Dalto C2, Fiducia en medekoploper en altijd lastige tegenstander de Vinken.
Aanstaande zaterdag staat eerst Dalto C2 op het programma. Deze wedstrijd wordt om 11.00 uur gespeeld in sporthal Phoenix in Mijdrecht.

Na een slechte start van het zaalseizoen is de C1 van Atlantis - gesponsord door ROEBESON expertises en taxaties - weer volop in de race voor het kampioenschap. In deze race was vooral de wedstrijd tegen koploper EKVA C2 een belangrijke.Waar in het begin van de zaal nog werd verloren, … Lees meer »