001- Uithoorn

Christina Verbruggen behaalt 1e dan taekwondo


Geplaatst op: 7 februari 2011

Horangi taekwondoka Christina Verbruggen heeft op zaterdag 22 januari 2011 haar eerste dan taekwondo behaalt, dit is hetzelfde als de bekende zwarte band. Christina is 15 jaar en nu al in het bezit van deze hoge graduatie.

Spannend
De danexamens worden op regionaal niveau gehouden. Dat betekent dat men bij de eigen sportschool de kleurenbanden geel, groen, blauw en rood (verspreid over 9 examens) kan halen, maar de zwarte band examens worden door de taekwondobond centraal georganiseerd. Een groep bestaande uit examenkandidaat Christina, haar trainingspartners, supporters en haar trainers reisden daarom af naar Hoogwoud voor een spannende dag.

Onderdelen
Op een zwarte bandexamen taekwondo moeten een aantal onderdelen getoond worden door de kandidaat. Christina liet zien dat zij de poomse, het individueel uitvoeren van een reeks technieken, uitstekend beheerst.
Daarnaast liet zij zien dat ze opgewassen is tegen een aanvaller tijdens het onderdeel zelfverdediging. Cindy de Jong viel haar op verschillende manieren aan, waarna Christina liet zien dat zij met beheersing en controle deze aanvallen kon pareren. Bij het onderdeel sparren liet zij zien dat ze het wedstrijdtaekwondo in de vingers heeft. Zij wist met Dion Nijhuis als tegenstander en trainingspartner een mooie partij zien.
Overige onderdelen van het examen zijn de stapsparring, waarin bewezen moet worden dat de technieken nauwkeurig op de tegenstander afgestemd zijn door deze net niet te raken. Men moet Koreaanse benamingen van techniek en lichaamsdelen leren voor het onderdeel theorie, en voor het onderdeel breektest moeten de deelnemers houten planken breken met een juiste techniek.

Christina en Horangi taekwondo kunnen terugkijken op een geslaagde dag.
Voor meer informatie over taekwondo of Horangi kunt u www.horangi.nl bezoeken.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Christina Verbruggen behaalt 1e dan taekwondo

Horangi taekwondoka Christina Verbruggen heeft op zaterdag 22 januari 2011 haar eerste dan taekwondo behaalt, dit is hetzelfde als de bekende zwarte band. Christina is 15 jaar en nu al in het bezit van deze hoge graduatie. SpannendDe danexamens worden op regionaal niveau gehouden. Dat betekent dat men bij … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: