Vinken verslaat fel VZOD

Geplaatst op: 7 februari 2011

De Vinkeveense hoofdmacht kreeg de punten afgelopen zaterdag niet cadeau. In een matig interessant duel wisten de volgelingen van trainer-coach Fred Straatman vooral de eerste twintig minuten te imponeren. Daarna mocht het Kudelstaartse VZOD terug komen in de wedstrijd. Pas in de laatste vijf minuten nam de koploper definitief afstand en finishte uiteindelijk met een 16-9 eindoverwinning.

Ilse en Ravi
Voorzitter Henk Kroon vroeg bij het voorstellen van de teams tevens aandacht voor de pupillen van de week Ilse Bosch en Ravi Brokhoff uit de E1. Daarna kon het thuispubliek al bij de eerste doelpoging van De Vinken juichen. Mariska Meulstee knalde haar eerste afstandsschot direct door het gele plastic. Niet veel later werd zij onreglementair afgestopt. Aanvoerder Peter Kooijman verzilverde de meegekregen strafworp netjes. VZOD speelde lang rond in haar aanvallen. De Vinken had minder tijd nodig om te scoren. Ook Joyce Kroon scoorde van afstand, waarna VZOD eveneens doel trof: 3-1.
Met zijn eerste treffer voor de Vinkeveense hoofdmacht schoot de voor de geblesseerde Peter Koeleman meespelende Ronald Mul zich in de boeken en de thuisploeg naar 4-1. Peter Kooijman maakte met een flitsende doorloopbal 5-1.
Twee strafworpen later was het 6-2, voor De Vinken scoorde Charita Hazeleger. Met een lepe wegtrekbal liet Mariska Meulstee 7-2 aantekenen, terwijl ook Peter Kooijman nog een keer succesvol was: 8-2. Er was op dat moment net een kwartier gespeeld en deze tussenstand beloofde veel goeds. Het Vinkenpubliek ging er eens goed voor zitten.
Weliswaar kon Vinken's vlaggenschip nog twee maal fraai scoren (Kelvin Hoogeboom en Joyce Kroon). Nog voor rust echter leek het fel spelende VZOD het vertrouwen terug te vinden. Na de 10-3 maakte Kooijman met een doorloopbal 11-3, maar de laatste twee treffers voor rust waren voor Kudelstaart.

Onbehouwen
Ook na rust hield VZOD het initiatief. De Vinken was minder trefzeker en zelfs vanaf de stip wist de thuisploeg even niet te scoren. Het leek wel of de Vinkeveners aangeslagen waren door het nogal lijfelijke spel van de tegenstanders. Fel inlopen, doorslaan, duwen en omarmen leverde wel veel vrije ballen op en zelfs een gele kaart voor de aanvoerder van VZOD, maar toch raakte de thuisploeg lange tijd niet in het spel.
VZOD kroop dichterbij en pas op 11-8, er was nog slechts twaalf minuten te spelen, kon Charita Hazeleger iets terug doen. Het was de opmaat voor een fraai slot. Mariska Meulstee benutte een uitwijkbal en na 13-9 scoorde alleen nog de thuisploeg. Ruud Oussoren tekende voor 14-9, Joyce Kroon liet Vinkeveen voor 15-9 juichen en Peter Kooijman bekroonde zijn sterke optreden met een vijfde treffer, die de eindstand 16-9 op het scorebord bracht.

Volgende week speelt De Vinken een zeker niet gemakkelijke uitwedstrijd tegen DOS in Westbroek. In de thuiswedstrijd wist de huidige nummer 4 een puntje van De Vinken af te snoepen, dus voorzichtigheid is geboden.

De Vinkeveense hoofdmacht kreeg de punten afgelopen zaterdag niet cadeau. In een matig interessant duel wisten de volgelingen van trainer-coach Fred Straatman vooral de eerste twintig minuten te imponeren. Daarna mocht het Kudelstaartse VZOD terug komen in de wedstrijd. Pas in de laatste vijf minuten nam de koploper definitief afstand … Lees meer »