001 -Family

Museum De Ronde Venen zoekt objecten met betrekking tot de Veensteekmachine!


Geplaatst op: 3 februari 2011

Het jaar 2011 is door Museum De Ronde Venen uitgeroepen tot ‘Jaar van de Veensteekmachine'. Het museum gaat daarom uitpakken met een grote tijdelijke expositie over deze unieke machine. Hiervoor zijn we nog op zoek naar aanvullend materiaal. Heeft u thuis nog oude foto's, filmmateriaal, objecten of andere documenten die betrekking hebben tot de veensteekmachine? Dan horen wij dat graag! De veensteekmachine is tussen 1895 en 1975 gebruikt bij de vervening van de Vinkeveense plassen. Het is de laatste overgebleven veensteekmachine van Nederland.

Museum De Ronde venen beheert een grote collectie objecten rondom de veensteekmachine en de baggermaatschappij "Op Hoop van Zegen", waar de machine een onderdeel van uitmaakte. Toen de machine in 1975 stil kwam te liggen, is deze afgemeerd op de plek waar hij nu nog steeds ligt; bij Museum De Ronde Venen.

Regelmatig krijgt het museum schenkingen van (oud) inwoners van De Ronde Venen. Het gaat daarbij om oude gebruiksvoorwerpen of gereedschappen die binnen de collectie van het museum passen. Vermoedelijk is er in en om De Ronde Venen nog een hoop potentiële collectie bij inwoners aanwezig. Het museum doet daarom een oproep aan alle inwoners eens na te gaan of zijn nog voorwerpen of archiefmateriaal in huis hebben wat mogelijk interessant kan zijn voor het museum, en dan met name voor de tentoonstelling over de Veensteekmachine. Het museum kan deze voorwerpen dan mogelijk in bruikleen nemen voor de tijdelijke tentoonstelling.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Museum De Ronde Venen zoekt objecten met betrekking tot de Veensteekmachine!

Het jaar 2011 is door Museum De Ronde Venen uitgeroepen tot ‘Jaar van de Veensteekmachine'. Het museum gaat daarom uitpakken met een grote tijdelijke expositie over deze unieke machine. Hiervoor zijn we nog op zoek naar aanvullend materiaal. Heeft u thuis nog oude foto's, filmmateriaal, objecten of andere documenten die … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: