Gemeente De Ronde Venen wil VVV-kantoor


Geplaatst op: 3 februari 2011

"Bij een Groene Hart gemeente met zoveel recreatiemogelijkheden hoort een toeristisch informatiepunt", aldus wethouder Kees Schouten (Recreatie).

De gemeente De Ronde Venen wil een VVV-kantoor en heeft afspraken gemaakt met het Groene Hart Bureau voor Toerisme om de promotionele taken voort te zetten. Om vervolg te geven aan deze afspraken, onderzoekt het bureau voor toerisme momenteel of gedeeltelijke openstelling mogelijk is. Medio februari leggen zij hun bevindingen voor aan de gemeente.

Tot verrassing van de gemeente De Ronde Venen, bleven eind december de deuren van het VVV-kantoor in Vinkeveen gesloten. Het Groene Hart Bureau voor Toerisme (GHBT) gaf ondanks de gemaakte afspraken aan, dat openstelling van het kantoor gedurende het gehele seizoen, niet mogelijk bleek. Wethouder Kees Schouten was onaangenaam verrast over de plotselinge kentering: "Wij hechten aan een functionerend VVV-kantoor, zeker als Groene Hart gemeente, en hebben dat daarom ook expliciet meegenomen in de afspraken. Het is jammer dat het kantoor zo onverwachts gesloten is, dat is tegen de afspraken en verwachtingen in. De gemeente heeft zich de afgelopen jaren voor de toeristische promotie gericht op het Groene Hart en wil die lijn graag voortzetten."

Als gevolg van de stopzetting eind december van de activiteiten van VVV Hollands Midden in gemeente De Ronde Venen en de regio, heeft het Groene Hart Bureau voor Toerisme (GHBT) de taken met ingang van januari overgenomen. De gemeente De Ronde Venen is een subsidierelatie van € 20.000 aangegaan met het GHBT. In december zijn afspraken gemaakt over besteding van die middelen met als doel de promotionele taken te waarborgen. Eén daarvan betreft de openstelling van het VVV-kantoor in de Rabobank aan de Kerklaan in Vinkeveen.

Voor de GHBT is het niet mogelijk gebleken met de huidige beschikbare middelen het VVV-kantoor het gehele seizoen open te houden. Zij bekijken nu of een gedeeltelijke opening tijdens het recreatieseizoen wel mogelijk is en zijn daarover in overleg met diverse betrokkenen waaronder ondernemers.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente De Ronde Venen wil VVV-kantoor

"Bij een Groene Hart gemeente met zoveel recreatiemogelijkheden hoort een toeristisch informatiepunt", aldus wethouder Kees Schouten (Recreatie). De gemeente De Ronde Venen wil een VVV-kantoor en heeft afspraken gemaakt met het Groene Hart Bureau voor Toerisme om de promotionele taken voort te zetten. Om vervolg te geven aan deze afspraken, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: