Volle bak voor Margriet Eshuijs & Co in De Meijert


Geplaatst op: 1 februari 2011


Dat zij na 35 jaar op het podium te hebben gestaan nog steeds volle zalen trekt, bewees Margriet Eshuijs afgelopen vrijdagavond in Mijdrecht. De belangstelling voor de theatertour van Eshuijs, liedjesschrijver Maarten Peters en pianovirtuoos Co Vergouwen bleek in de wijde regio zeer groot, want men kwam van heinde en verre om dit spektakel mee te maken. Boekhandel Mondria en drogisterij De Bree hadden overuren gedraaid met de voorverkoop en via de website van Stichting Cultura regende het reserveringen zodra bekend was dat de diva haar stem hier zou laten klinken. Met recht, naar wat later bleek, want het drietal zou het allerbeste uit de Nederlandse popgeschiedenis naar Mijdrecht brengen.

Natuurlijk kwamen de hits ‘Black Pearl' en ‘House for Sale' aan bod, maar ook brachten ze liedjes van Maarten Peters voor onder meer Rob de Nijs, Sieb van der Ploeg en Liesbeth List ten gehore, soms gezongen door Margriet, soms door Maarten zelf en soms in een duet. Hoogtepunten waren niet te benoemen, want het publiek beleefde het programma in één muzikale extase, ook al ging de muziek alle kanten op. Maarten Peters zong een ijzingwekkend mooi liedje over een meisje dat in een concentratiekamp was geboren en daar slechts vier weken had geleefd met als titel ‘Sylvia Elizabeth', opdat wij haar niet zouden vergeten. Later vertolkte hij zijn ‘White Horses In The Snow', een nummer dat heel klein begon groots eindigde. Het applaus hierna was dusdanig hard dat de pijn in ieders handen voelbaar was.
Alleskunner Co Vergouwen verzorgde de begeleiding op magistrale wijze met zang, piano én percussie en La Eshuijs was vooral Margriet zoals het grote publiek haar al zoveel jaren kent; een dame met een enorme stem, een gigantisch bereik en ultieme muzikale kwaliteiten, want ze begeleidde zichzelf terwijl ze zong op gitaar, piano, accordeon en ukelele. Ook wist ze in boeiende anekdotes het verhaal achter de te spelen songs te vertellen, waardoor de zaal zich nog meer in de muziek kon inleven. Alles werd met zoveel plezier gebracht dat de liefde voor muziek van het podium afspatte en voor het publiek heel tastbaar werd.
De zaal was van begin tot eind muisstil en leek elke noot vol overgave te consumeren. Tijdens de lange staande ovatie na afloop bulderde een terecht oorverdovend applaus voordat men glunderend de zaal verliet. Aan de bar deelde eenieder zijn lovende reacties met veel enthousiasme en ook bij de signeertafel werd het dringen. Iedereen leek deze rasartiesten persoonlijk te willen bedanken voor een fijne avond, een onderhoudend verhaal en muziek van absolute wereldklasse. Men had geweldig genoten en keerde nog warm van de muziek in de vrieskou tevreden huiswaarts.

De volgende avond van Stichting Cultura betreft een van de vertrouwde jazzavonden met René van Beeck op vrijdag 18 februari in De Boei te Vinkeveen. Dit keer zullen er maar liefst twee vleugels op het podium staan en zal René zich laten vergezellen door toppianist Bert van den Brink en de Griekse zangeres/pianiste Maria Markesini. Kaarten zijn nu te reserveren via www.cultura-drv.nl en kosten 10 euro.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Volle bak voor Margriet Eshuijs & Co in De Meijert

Dat zij na 35 jaar op het podium te hebben gestaan nog steeds volle zalen trekt, bewees Margriet Eshuijs afgelopen vrijdagavond in Mijdrecht. De belangstelling voor de theatertour van Eshuijs, liedjesschrijver Maarten Peters en pianovirtuoos Co Vergouwen bleek in de wijde regio zeer groot, want men kwam van heinde en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: