Vinkefest 2023

Atlantis A1 sterkste in streekderby


Geplaatst op: 1 februari 2011

Afgelopen zaterdag kwamen de korfballende leeftijdgenoten uit Mijdrecht en Vinkeveen elkaar tegen in sporthal De Phoenix om uit te maken wie op dit moment de beste toekomst heeft. Atlantis A1, de trotse koploper, ontving het op de vierde plaats staande De Vinken A1. In een meer spannende dan goede wedstrijd waren de Mijdrechtenaren beter dan de Vinkeveners. Via een magere
3-1 ruststand liep Atlantis in de tweede helft weg en werd het toch nog 9-4.

Onder aanmoediging van het vele publiek startte Atlantis voortvarend: het creëerde vele kansen maar het gat van de korf werd nog niet gevonden. Het bevrijdende eerste doelpunt bleef lang uit, maar uiteindelijk wist Jeroen Korver, in samenwerking met Robin van 't Schip, zijn tegenstander bij de korf te verschalken en zette de thuisploeg op voorsprong. De Vinken miste de aansluiting door het missen van een strafworp waarop wederom Jeroen van afstand wel de korf doorboorde en de 2-0 liet aantekenen. De bezoekers kwamen ook tot scoren en brachten de marge terug tot 2-1. Vlak voor rust werd het 3-1 door een doorloopbal van Sharon Moen. Een weinig spectaculaire eerste helft waarin beide teams uitblonken in het missen van kansen en de vele plaatsfouten.

Het oogde allemaal rommelig en slordig. Het leek wel of Atlantis in een soort cocon zat en nog niet ontpopt was: het miste uitstraling, bezieling en overtuiging, alsof het zich in slaap liet sukkelen door deze matige tegenstander.
Marijke Pauw en Arie Zaal misten passie en gedrevenheid. Er moest in de tweede helft uit een ander vaatje worden getapt, anders zou deze wedstrijd uitgaan als een nachtkaars.

Cynthia Sassen begreep de boodschap zij scoorde van afstand de 4-1. Maar ook De Vinken kwamen via hun beste dame tot scoren: 4-2. Atlantis bleef alert en het kwartje was gevallen. Timo Jongerling kon, dankzij het vele afvangende werk van Megan van Aken, zijn afstandstreffer noteren en ook Goof van Straaten was met zijn lengte sterker onder de korf dan zijn tegenstander en scoorde de 6-2. Als de gecreëerde kansen wel omgezet werden in doelpunten, kwamen er ook mooie doelpunten uit. Jeroen Korver was slimmer bij de korf en daarmee werd het 7-2. Cynthia Sassen liet, in samenwerking met Sophia van der Horst, een prachtige doorloopbal door de mand glijden naar 8-2 en Timo bracht met een afstandspegel de 9-2 op het scorebord.

De wedstrijd was gespeeld, De Vinken wist nog tweemaal te scoren en brachten hun totaal naar vier doelpunten, waardoor Atlantis A1/Van Dam Bedrijfsdiensten ook deze wedstrijd wist te winnen en zij dus nu al negen wedstrijden achter elkaar ongeslagen zijn en het kampioenschap steeds dichterbij komt.

De eerstvolgende wedstrijd is op 12 februari, wederom in sporthal de Phoenix alwaar Tempo de tegenstander is. Aanvang wedstrijd 18.10 uur.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis A1 sterkste in streekderby

Afgelopen zaterdag kwamen de korfballende leeftijdgenoten uit Mijdrecht en Vinkeveen elkaar tegen in sporthal De Phoenix om uit te maken wie op dit moment de beste toekomst heeft. Atlantis A1, de trotse koploper, ontving het op de vierde plaats staande De Vinken A1. In een meer spannende dan goede wedstrijd … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: