Eerste helft vuurwerk, tweede helft onderuit voor Atlantis 1

Geplaatst op: 1 februari 2011

Afgelopen zaterdag 29 januari was het alweer tijd voor de tweede thuiswedstrijd van Atlantis 1 gesponsord door Rabobank. Dit was echter niet een gewone thuiswedstrijd, maar een echte streekderby. De korfbalburen uit Vinkeveen kwamen op bezoek in de Phoenixhal aan de Hoofdweg. Vorige week werd er door Atlantis 1 verloren van KIOS. Hier liet het team kostbare punten liggen. Vorige week werd er door de Vinken gewonnen van Argus, de enige ploeg die Atlantis onder zich heeft staan. Een paar weken geleden stuntte Atlantis al tegen de oud-medekoploper DKV en het was van plan om deze week weer een verrassende uitslag neer te zetten tegen de huidige koploper De Vinken.

Traditioneel werd er door de spelers van Atlantis opgelopen met een team van de week. Dit was deze week de E1. Ook de E1 had alles uit de kast gehaald om Atlantis 1 aan te kunnen moedigen deze week door aanmoedigingshanden te knutselen met elk een andere letter van Atlantis op de hand. De bal werd gesponsord door Roebenson en werd uitgenomen door een speler van de E1. Het eerste fluitsignaal had geklonken voor een spannende eerste helft.

De tribune zat vol met supporters van Atlantis en van de Vinken en er heerste een goede sfeer. Beide teams werden uitbundig toegezongen en getrommeld. In de basis van Atlantis begonnen Janneke van Ginkel, Tamara Gortenmulder, Sandra Gortenmulder, Chantal Poolman, Jelmer Steen, Jimmy de Koning, Mark Goverse en Berry de Jong. De Vinken begonnen wat geconcentreerder aan de wedstrijd dan Atlantis,waardoor het voor kwam te staan met 2-0. Dit was echter geen onoverkomelijke achterstand en Atlantis vocht zich terug in de wedstrijd. Beide partijen lieten een mooi gevarieerd spel zien en mooi afgemaakte doelpunten.

De gehele eerste helft gingen beide partijen gelijk op en de eindstand van de eerste helft was dan ook 9-9. Een mooi doelpuntenaantal voor Atlantis dat nog wel eens moeite heeft met scoren en ook een goede prestatie tegen de koploper. In de rust gaf trainer coach Mark van den Brink aanwijzingen dat Atlantis het spel ruimer op moest zetten in de aanval en tactisch moesten gaan spelen in de verdediging om weerstand te bieden tegen de goede aanvallende dames van de Vinken. Vol goede moed stapte Atlantis de kleedkamer uit. De wedstrijd kon nog alle kanten op en er was een mogelijkheid om opnieuw te stunten tegen een koploper.

De tweede helft verliep echter heel anders dan gehoopt. De Vinken maakte de kansen goed af en bleef maar doorscoren. Atlantis kon niet meer meekomen in de tweede helft en scoorde slechts twee schoten. De trein van De Vinken bleef echter maar doordenderen en kansen werden daar goed benut. Tegen het einde van de wedstrijd werd er aan de kant van Atlantis gewisseld, Chantal Poolman en Tamara Gortenmulder moesten het veld verlaten en Melissa van der Stap en Joyce Gortenmulder mochten hen vervangen. De eindstand van de tweede helft was 11-23. Er was niets meer over van de goede eerste helft, Atlantis kon scorend de tweede helft niet meer meekomen en moet in een volgende wedstrijd mogelijk punten pakken om aan de degradatie te ontsnappen.

De volgende thuiswedstrijd wordt gespeeld op 12 februari in de Phoenixhal om 15:45. Deze wedstrijd wordt gespeeld tegen de korfbalburen uit Kudelstaart:
VZOD. Vorige wedstrijd werd hiervan verloren met 15-8, dus Atlantis zal alles op alles moeten zetten om ze deze keer te kunnen verslaan.

Afgelopen zaterdag 29 januari was het alweer tijd voor de tweede thuiswedstrijd van Atlantis 1 gesponsord door Rabobank. Dit was echter niet een gewone thuiswedstrijd, maar een echte streekderby. De korfbalburen uit Vinkeveen kwamen op bezoek in de Phoenixhal aan de Hoofdweg. Vorige week werd er door Atlantis 1 verloren … Lees meer »