De Vinken overklast Atlantis in de tweede helft

Geplaatst op: 1 februari 2011

De streekderby tussen De Vinken 1 en Atlantis 1 werd afgelopen zaterdag 29 januari gespeeld in Mijdrecht. De Vinken heeft de betere papieren, maar Atlantis heeft tijdens een eerdere wedstrijd bewezen van de koploper te kunnen winnen. In de eerste helft bleven beide korfbalteams aan elkaar gewaagd. Vanuit een 9-9 ruststand kon De Vinken gemakkelijk op voorsprong komen en deze uit te bouwen tot een riante 23-11 overwinning.

Vanwege een blessure van Peter Koeleman speelde Ronald Mul mee. Ronald heeft al meerdere malen laten zien een prima invalskracht te zijn voor de Fortisformatie. Samen met Peter Kooijman, Helene Kroon en Mariska Meulstee vormden zij de aanval. In de verdediging begonnen Kelvin Hoogeboom, Rudy Oussoren, Charita Hazeleger en Joyce Kroon.

Steun van veel meegereisde supporters
Na een paar stroeve aanvallen wist Mariska snel twee maal te scoren, waaronder een vrije bal waarbij Mariska slim naar binnen trok. De Vinken kreeg genoeg ruimte om te schieten, maar de lange aanvallen konden niet met doelpunten bekroond worden.
De 3-1 was een benutte strafworp van Charita, maar snel hierna kwam ook Atlantis op stoom door twee treffers van afstand. Met fraaie doorloopballen van Kelvin, Helene en Peter, een kansje van Charita en een schot van Rudy kwam De Vinken op 8-5 voorsprong zo'n tien minuten voor rust. Hierna nam Atlantis het heft in handen en wist de achterstand knap om te zetten tot een 9-8 voorsprong. Verdedigend gaven de Vinkeveners te weinig druk, maar gelukkig maakte Helene de gelijkmaker op slag van rust.

Doelpuntenregen
De Vinkeveense aanvallen werden na rust goed opgezet, waardoor Rudy en Kelvin De Vinken weer op voorsprong kon zetten. De scoringsmachine van De Vinken draaide het eerste kwartier op volle toeren met maar liefst 10 treffers.
Onder het gejuich van veel Vinkeveens publiek wisten Mariska (3 maal), Rudy (2 maal), Peter, Charita en Helene de voorsprong uit te bouwen tot 19-10. Met sterke rebounds van Joyce, Charita en Ronald was De Vinken elke aanval levensgevaarlijk. Toch bleven kleine kansjes en doorloopballen onbenut, maar zo'n tien minuten voor tijd kon Mariska weer gemakkelijk tot scoren te komen.
De Vinkendames wisten hun tegenstandsters meerdere malen te verschalken en ook Charita liet deze kans niet onbenut. In de slotfase zag Mariska haar 7e doelpunt door de mand vallen en ook Ronald kwam met een doorloopbal nog dichtbij een score. Deze kans leverde wel een strafworp op, wat door aanvoerder Peter werd benut.
Aankomende zaterdag speelt De Vinken 1 tegen VZOD 1. De wedstrijd zal om 17.35 uur aanvangen in De Boei.

De streekderby tussen De Vinken 1 en Atlantis 1 werd afgelopen zaterdag 29 januari gespeeld in Mijdrecht. De Vinken heeft de betere papieren, maar Atlantis heeft tijdens een eerdere wedstrijd bewezen van de koploper te kunnen winnen. In de eerste helft bleven beide korfbalteams aan elkaar gewaagd. Vanuit een 9-9 … Lees meer »