BlomBlom Mijdrecht

Ambulancebroeder Jos Barlag vertelt in Boekhuis Aalsmeer


Geplaatst op: 1 februari 2011

"Ineens zie ik weer de brandende flats in de Bijlmer toen de El Al-Boeing daar was neergekomen. Ik hoor de sirenes van de eindeloze stroom ziekenwagens op de dijk naar Volendam, in de nieuwjaarsnacht die ik nooit meer zal vergeten. [...] Terminaal zieken, slachtoffers van ongevallen, junks, bekende en onbekende Nederlanders. Allemaal heb ik ze gezien." Aldus voormalig ambulancebroeder Jos Barlag in zijn recent verschenen boek ‘Spoedgeval'.

In het boek vertelt Barlag, woonachtig in Amstelveen, over zijn ervaringen als ambulancebroeder. Van 1973 tot 2007 werkte hij in Amsterdam op de ambulance en reed ook met de methadonbus, de verbindings-/commandowagen, de lijkenauto en de rijdende psychiater. Hij werd ingeschakeld bij duizenden ongevallen, uit de hand gelopen ruzies, geweldsdelicten en ook bij grote rampen zoals de Bijlmerramp en de cafébrand in Volendam. Aan de hand van spannende, tragische en komische voorvallen vertelt hij hoe de hulpverlening verbeterde en hoe Nederland en de Amsterdamse bevolking veranderden.

Dat is nog niet alles... Jos Barlag speelt in Baantjer, GTST en andere televisieseries en films steevast de rol van ambulancebroeder. Daarnaast is hij praktijkdocent op politieacademies en hoofd van de Medical Stewards van de Amsterdam Arena. Meer dan genoeg stof voor een boeiende lezing!

Op donderdag 17 februari komt Jos Barlag over zijn ervaringen vertellen in Boekhuis Aalsmeer, Zijdstraat 12. De avond begint om 20.00 uur. Kaarten à € 5,00 zijn vanaf heden verkrijgbaar in de winkel of te reserveren via boekhuis@ctchoffscholte.nl. Vanzelfsprekend is ook het boek ‘Spoedgeval' te koop.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ambulancebroeder Jos Barlag vertelt in Boekhuis Aalsmeer

"Ineens zie ik weer de brandende flats in de Bijlmer toen de El Al-Boeing daar was neergekomen. Ik hoor de sirenes van de eindeloze stroom ziekenwagens op de dijk naar Volendam, in de nieuwjaarsnacht die ik nooit meer zal vergeten. [...] Terminaal zieken, slachtoffers van ongevallen, junks, bekende en onbekende … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: