Winst voor De Vinken B1

Geplaatst op: 1 februari 2011

Zij stond in de eerste aanval met Dorien Verbruggen, Kevin van Vliet en Jelle Mul. Verdedigend waren het Eva Hemelaar, Daniëlle Gijsen, Melvin Pauw en Daniël Winkel die de klus zouden moet klaren. In de heenwedstrijd had De Vinken B1 maar net aan gewonnen (9-10) en ook nu weer beloofde het een spannende strijd worden. In de eerste minuten nam VIKO het heft in handen. In tegenstelling tot het slordige De Vinken speelden zij de bal lang rond en wist het menige kans te creëren. Desondanks was het de thuisploeg die op voorsprong wist te komen. Sterker nog, de ploeg liep na de 1-0 (Kevin van Vliet) snel uit naar 2-0 (Jelle Mul) en zelfs 3-0 Daniëlle Gijsen). Via een strafworp kwam VIKO terug tot 3-1. De vreugde over dat doelpunt was van korte duur, want in de eerste de beste aanval scoorde Dorien Verbruggen via een doorloopbal 4-1. VIKO was geenszins onder de indruk van de scoringsdrift van De Vinken. Na een gewonnen duel onder de korf en een fraai afstandschot was de marge weer één doelpunt: 4-3. Maar net als bij het derde en vierde doelpunt van De Vinken, scoorden de Vinkeveners meteen na het uitnemen van de bal 5-3. In de laatste minuten voor rust waren het Jelle Mul en Robin van der Vliet die de voorsprong op een comfortabele 7-3 brachten. Na de rust kwam De Vinken B1 sterk uit de startblokken. De ploeg speelde de bal goed rond en loerde op de kansen die zouden komen. Maar dat wat in de eerste helft wel lukte - scoren - liep nu een stuk moeilijker. De kansen waren er wel, alleen het vizier stond niet op scherp. En als de doelpunten aan de ene kant niet vallen, dan vallen ze wel aan de andere kant. Na 7-4 en 7-5 kregen de bezoekers zelfs de ultieme kans om op één doelpunt te komen. De strafworp werd echter gemist. De Vinken profiteerde van die misser en een mooie doorloopbal van Jelle Mul gaf De Vinken weer wat lucht: 8-5. Een ver afstandschot van de beste heer van VIKO bracht de stand weer op 8-6. Maar wederom in de eerste de beste aanval wist De Vinken de marge weer te vergroten: een kansje van Eva Hemelaar zorgde voor 9-6. Na de snelle tegentreffer van VIKO (9-7) leek de strijd met nog tien minuten te gaan weer helemaal open. Door het goede afvangwerk van met name de dames aan Vinkenkant, werden de aanvallen langer en langer. Dat gaf Kevin van Vliet bijvoorbeeld de kans om drie maal vanaf dezelfde plek te schieten. Het was dan ook niet verrassend dat het laatste schot doel trof. Toen ook vlak daarna Jelle Mul zijn vierde van de dag aantekende was de strijd definitief gestreden. Ook de twee doelpunten van VIKO in de laatste minuten konden daar geen verandering meer in brengen. Al met al een verdiende 11-9 overwinning voor De Vinken B1, dat nu met 8 uit 8 op een fraaie vierde plaats staat. Wil het deze plaats vasthouden - de top drie lijkt inmiddels niet meer haalbaar - dan zal het in de wedstrijden tegen de directe concurrenten OVVO en Dalto geen steken mogen laten vallen.

Een ietwat gehavend De Vinken B1 trad afgelopen zaterdag aan tegen het laaggeplaatste VIKO uit Vianen. De ploeg die ook dit seizoen gesponsord wordt door Sportmedisch Centrum De Bron, was ietwat gehavend. Emese Kroon en Femke Kamminga waren afwezig. Robin van der Vliet nam hun plaats in. Zij stond in … Lees meer »