Dames 1 V.V. Atalante toont zich wederom een Goliath-killer

Geplaatst op: 1 februari 2011

Dames 1 had meer recht te zetten. Nadat het team twee weken geleden met maar liefst 0-4 had gewonnen van die andere nummer 2, Armixtos, verloor het een week later de belangrijke wedstrijd tegen Gemini/S uit Hilversum met 2-3.

Zonder trainer/coach Sjaak Immerzeel, maar met een verder voltallige selectie, werd er gretig gestart. Irma Schouten, spelverdeelster, begon met een zeer goede servicereeks dat zich direct uitbetaalde in punten. Aan het net liet Mirjam van der Strate hoe je slim moet volleyballen. Meerdere keren wist ze de verdediging van Spaarnestad lam te leggen met een diagonale bovenhandse bal. Tel hierbij nog een paar killblocks en aanvalspunten en de winst was binnen. Met 15-25 ging de eerste set geheel terecht naar Atalante.

Interim-coach Nancy Lijten veranderde niks aan de basisopstelling, er werd alleen een plekje teruggedraaid. Iets wat het team later dure punten bleek te kosten. Irma op spelverdeling, Suzan Heijne op diagonaal, Mirjam en Carin van Kouwen op buiten en tot slot Marleen Sondermeijer en Jana Chatrnuchova op midden. In het begin van de set ging het gelijk op, er werd netjes side-out gespeeld. Tot de scheidsrechter een positiefout ontdekte bij Atalante; helaas had hij niet goed naar Irma geluisterd en was hij vergeten de opstelling te noteren met een positie terug. Ook vergat hij bij de start van de set en bij de eerste servicebeurt dit te controleren. Kortom, ietwat frustratie bij de Vinkeveense ploeg. Gelukkig werd dit snel teniet gedaan door de goede aanvallen via midden. Spaarnestad toonde echter een terechte nummer 2 te zijn en vocht terug. Het ging lange tijd gelijk op en coach Nancy wisselde Loes aan het net in voor Carin. Loes deed wat ze moest doen en scoorde punt na punt. Mirjam maakte nog een mooie servicereeks en zo stond er ineens 0-2 op het scorebord. De tweede set was met 23-25 naar Atalante gegaan.

Helaas kon het goede spel niet doorgezet worden in de derde set. In het begin van deze set werden er veel fouten gemaakt in de pass, daarna lagen de problemen in het afmaken aan het net. Door de grote achterstand waren de twee time-outs er snel doorheen. Daarnaast maakte de scheidsrechter (een thuisfluiter, die het op een paar rare momenten na, overigens prima heeft gedaan) een tweetal rare beslissingen. Zo werd dames 1 op een cruciaal moment geheel onterecht afgefloten voor vier keer spelen. Kort daarop volgde het volgende moment. Nancy wilde Carin wisselen voor Suzan, maar dat duurde de scheids te lang. Kortom, geen wissel en een punt voor de tegenpartij. Erg flauw allemaal, maar niks aan te doen. Gelukkig liet het team de koppen niet hangen en toen Daniëlle van der Horst in het veld kwam voor Marleen Sondermeijer was er een kleine opleving. Helaas was de achterstand te groot om die te kunnen ombuigen, maar met een goed gevoel kon het team de vierde set in gaan. De derde set ging met 25-18 naar Spaarnestad.

Met het Haarlemse publiek direct achter ons, wist Atalante wat haar te doen stond. Vanaf het begin was de servicedruk hoog en wisten met name Jana en Suzan veel punten te pakken met zowel de aanval als de blokkering. Het doel om de beste speelster van Spaarnestad uit te schakelen was gelukt; halverwege deze set werd ze gewisseld. Dat was al een morele overwinning. Atalante stoomde door naar een 10-20 voorsprong en Carin kwam er voor de service in voor Daniëlle. Helaas geen direct punt, maar het kon niet meer misgaan. Spaarnestad gaf nog wat gas aan het eind van de set, maar kon niet voorkomen dat dames 1 een knappe 1-3 overwinning behaalde. De vierde set ging met 16-25 naar Atalante.
Volgende week wacht de Krijn Verbruggen/Haaxman equipe de koploper , VC Allvo D1 uit Almere. Het team speelt dan om 21.00 uur in onze eigen Boei. De uitwedstrijd werd eerder dit seizoen met 3-1 gewonnen door het team uit Almere. Wie weet kan dames 1 voor een stunt zorgen!

Afgelopen zaterdag speelde de Haaxman/Krijn Verbruggen equipe in Haarlem tegen wederom een nummer 2, Spaarnestad D3. Tegen dit team werd eerder in een inhaalwedstrijd onnodig met 2-3 verloren en dus wat het zaak om sportieve wraak te nemen en waar kon dat beter gedaan worden dan in hun thuishal.Dames 1 … Lees meer »