001 -Family

Renovatiewerkzaamheden Janskerk Mijdrecht van start


Geplaatst op: 26 januari 2011

Op maandag 17 januari is een start gemaakt met de renovatiewerkzaamheden in de Janskerk in Mijdrecht.

De renovatiewerkzaamheden van de Janskerk (FASE I) zijn een aanloop naar de restauratie (FASE II) van het monument dat De Janskerk in Mijdrecht is. Deze restauratie zal op termijn nodig zijn om zowel de buiten- als de binnenkant van de kerk weer voor jaren in goede staat te laten zijn. Alvorens met restauratie te kunnen beginnen zijn er tal van vergunningen van diverse instanties vereist. Om ook het financiële plaatje rond te kunnen maken, en een start te kunnen maken met de FASE II, is op 15 januari 2011 een subsidieaanvraag ingediend bij de Rijksdienst voor het Cultureel erfgoed.

Vanaf 17 januari en in de weken daarna zal gewerkt worden aan het liturgisch centrum, de achterwand en het balkon van de kerk. Het liturgisch centrum zal worden verhoogd, voorzien worden van vloerverwarming en de nodige infrastructuur voor beeld en geluid.
Voor het liturgisch centrum zijn door de architect ontwerpen gemaakt van nieuw liturgisch meubilair. Hierbij valt te denken aan een preekstoel, avondmaalstafel, doopvond en kandelaar voor de Paaskaars. Verder zal de achterwand van het liturgisch centrum worden dichtgemaakt. De glaskunst ramen die zich nu nog in die achterwand bevinden zullen een andere, en uitgelichte, plaats in de kerk gaan krijgen. Ondertussen is er ook al ca 2 meter van het balkon in de kerk afgehaald, hiermee wordt dat balkon natuurlijk kleiner, maar de twee achterste ramen kunnen hierdoor weer fungeren waarvoor ze ooit in de kerk zijn aangebracht: licht binnen laten. Gedurende de periode dat er aan het balkon gewerkt wordt, zal het ook niet te gebruiken zijn.
De aard van de werkzaamheden in FASE I zal zodanig zijn dat er geen beletselen zijn om de Janskerk normaal te gebruiken.

College van Kerkrentmeesters
Van de Protsestantse Gemeente Mijdrecht
www.pknmijdrecht.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Renovatiewerkzaamheden Janskerk Mijdrecht van start

Op maandag 17 januari is een start gemaakt met de renovatiewerkzaamheden in de Janskerk in Mijdrecht. De renovatiewerkzaamheden van de Janskerk (FASE I) zijn een aanloop naar de restauratie (FASE II) van het monument dat De Janskerk in Mijdrecht is. Deze restauratie zal op termijn nodig zijn om zowel de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: