001 -Family

Inloopavond mogelijke nieuwe speelplek in Aalsmeer-Dorp goed bezocht


Geplaatst op: 25 januari 2011

De inloopavond voor een mogelijke nieuwe speelplek in Aalsmeer-Dorp is goed bezocht. Ongeveer 50 personen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om hun ideeën naar voren te brengen. Voor wethouder Ulla Eurich en de aanwezige raadsleden is duidelijk geworden dat er veel verschillende ideeën bestaan over de wenselijkheid, de locatie en de inrichting van een nieuwe speelplek. Ulla Eurich: "Ik ben positief verrast door het grote aantal mensen dat bereid is mee te denken over de mogelijk nieuwe speelplek in Aalsmeer-Dorp" Duidelijk is dat er veel voorstanders zijn van een speelplek voor de jongste jeugd aan het Weteringplantsoen, maar dat er ook mensen zijn die minder gelukkig zijn met deze locatie.

Hoe gaat het nu verder?
De gemeente gaat alle ideeën, meningen en argumenten inventariseren, zodat deze meegenomen kunnen worden in de verdere besluitvorming door de gemeenteraad. Aan de gemeenteraad zal een uitgewerkt plan voorgelegd worden waarin alle mogelijkheden worden aangegeven en de voor- en tegenargumenten zijn afgewogen. Wethouder Ulla Eurich: "Tijdens de inloopavond heb ik een goed beeld gekregen van de ideeën die leven bij de bewoners van Aalsmeer-Dorp. Ook is mij duidelijk geworden dat het realiseren van een nieuwe speelplek voor een aantal mensen een gevoelig onderwerp is. Daarom wil ik ervoor zorgen dat alle belangen van de bewoners van Aalsmeer-Dorp zo zorgvuldig mogelijk tegen elkaar worden afgewogen." Op basis van het uitwerkingsplan zal de gemeenteraad begin april een besluit nemen of er ook daadwerkelijk een nieuwe speelplek in Aalsmeer-Dorp gerealiseerd zal worden.

Geschiedenis
Vorig jaar heeft één van de bewoners van Aalsmeer-Dorp een burgerinitiatief gestart om een nieuwe speelplek voor kleine kinderen aan het Weteringplantsoen te realiseren.
In totaal ondersteunen 265 buurtbewoners dit initiatief. Vervolgens heeft de gemeenteraad het college gevraagd te adviseren over de nieuwe speelplek.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inloopavond mogelijke nieuwe speelplek in Aalsmeer-Dorp goed bezocht

De inloopavond voor een mogelijke nieuwe speelplek in Aalsmeer-Dorp is goed bezocht. Ongeveer 50 personen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om hun ideeën naar voren te brengen. Voor wethouder Ulla Eurich en de aanwezige raadsleden is duidelijk geworden dat er veel verschillende ideeën bestaan over de wenselijkheid, de locatie … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: