De Baat (2e)

Wethouder Verburg Aalsmeer spreekt bij regionale bijeenkomst herstructurering


Geplaatst op: 25 januari 2011

Op 20 januari heeft Wethouder Economische Zaken, Ad Verburg van de Gemeente Aalsmeer gesproken bij een regionale bijeenkomst over herstructurering van bedrijventerreinen. Deze bijeenkomst was georganiseerd door Pilotbureau Herstructurering Bedrijventerreinen, een pilot van de Metropoolregio Amsterdam om de herstructureringsopgave in de regio aan te pakken. Wethouder Verburg: ‘Ik ken het bedrijventerrein Hornmeer al sinds de jaren zeventig, omdat ik hier vanuit mijn vorige functies vaak kwam. Hornmeer was ‘the place to be' voor alle veilinggerelateerde bedrijvigheid. Door de jaren heen heb ik het terrein zien verkleuren tot wat het nu is, een terrein op zoek naar zijn eigen identiteit met veel gedreven ondernemers. Ik ben erg blij met het feit dat ik nu in deze positie kan bijdragen aan de toekomst van dit terrein. De gemeente, werkt en zal de komende jaren blijven samenwerken met ondernemersvereniging Trade Center Aalsmeer (TCA), een goede en actieve partner, en de individuele ondernemers om van Hornmeer opnieuw een ‘place to be' te maken.'

Op deze middag waren verschillende sprekers van Pilotbureau Herstructurering Bedrijventerreinen. Daarnaast gaven gastheer Ron Peters, Manager van de vestigingen van Horticoop, en Cor Zomer, bestuurslid TCA, aan hoe vanuit bedrijfsniveau en vanuit een ondernemersvereniging naar een herstructureringsproject wordt gekeken. Dit alles uiteraard met Hornmeer als het voorbeeldproject van de middag. Na een korte pauze en rondleiding door Horticoop werd het programma regionaler. Een projectleider van bedrijventerrein Molletjesveer in Zaanstad had een inspirerend verhaal over hoe Zaanstad de revitalisering van dit terrein heeft aangepakt. Daarbij kwamen zeer bruikbare tips voor zowel gemeenten als andere betrokken partijen zoals het rekening houden met de tijd die een dergelijk project kost, het duidelijk zijn van alle partijen over een weer en de noodzakelijke actieve houding van ondernemers die van essentieel belang is voor het slagen van een herstructureringsproject. Als afsluiting was er een verfrissend verhaal over de aanpak van het project Food Centre in Amsterdam.

Gemeente Aalsmeer heeft inmiddels een aantal grotere subsidies binnen voor het project Hormeer. Het Pilotbureau Herstructurering Bedrijventerreinen heeft van de Gemeente Aalsmeer de opdracht gekregen om met de revitalisering van bedrijventerrein Hornmeer aan de gang te gaan. Ook is een stedenbouwkundig adviesbureau bezig om het masterplan te ontwikkelen. Dat zal uitgewerkt worden in deelprojecten die er voor moeten zorgen dat het project zijn vaart behoudt. Er wordt gedacht aan deelprojecten, zoals bijvoorbeeld de bewegwijzering, verduurzaming van het rioolsysteem en het invoeren van parkmanagement. De gemeenteraad van Aalsmeer zal binnenkort, tijdens een besloten informeel overleg, over de voortgang van het project geïnformeerd worden. Het is de intentie om het masterplan, waaraan nu gewerkt wordt, voor de zomer in de raad te brengen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Verburg Aalsmeer spreekt bij regionale bijeenkomst herstructurering

Op 20 januari heeft Wethouder Economische Zaken, Ad Verburg van de Gemeente Aalsmeer gesproken bij een regionale bijeenkomst over herstructurering van bedrijventerreinen. Deze bijeenkomst was georganiseerd door Pilotbureau Herstructurering Bedrijventerreinen, een pilot van de Metropoolregio Amsterdam om de herstructureringsopgave in de regio aan te pakken. Wethouder Verburg: ‘Ik ken het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: