DKV maatje te groot voor VZOD

Geplaatst op: 25 januari 2011

Direct na het eerste fluitsignaal, ging DKV furieus van start. Binnen 2 minuten keek VZOD/vdBoon tegen een 2-0 achterstand aan. Daarna realiseerden de bezoekers zich dat de wedstrijd begonnen was en schoot de kersverse vader Willem Mast vanaf de middellijn de aansluitingstreffer binnen. De volgende minuten een gelijkopgaande strijd, met mooie acties van beide kanten, die resulteerde in een 5-5 stand na 7 minuten. Kortom een zeer veelbelovend begin van deze wedstrijd, tussen de nummer 2, DKV en het op de vijfde plaats staande VZOD. Hoe anders zou het lopen. Het leek wel of VZOD na dit flitsende begin haar kruit verschoten had. DKV ging verder op de ingeslagen weg en wist door zeer consequent voorverdedigen onder de korf het aanvalsvak VZOD lam te leggen.

Uitgespeelde kansen waren in deze fase zeldzaam aan de kant van de Kudelstaarters, vaak werd er geschoten zonder goede rebound met balverlies als resultaat. Nils van Os speelde zeker niet onverdienstelijk maar het scorend vermogen van Martijn Vervark, werd zeker in deze fase node gemist. Het gevolg was dat in de daaropvolgende 18 minuten de ploeg uit Kudelstaart niet wist te scoren. DKV liet zich echter niet onbetuigd en na 25 minuten spelen was de stand 11-5.In de laatste 5 minuten van de eerste helft herpakte VZOD zich en wist door doelpunten van Bart Verheul en Josine Verburg een nog enigszins dragelijke 11-7 ruststand op het bord te zetten. Na de thee werden twee momenten van onoplettendheid in de VZOD defensie direct afgestraft door de thuisploeg met doelpunten. Bij een stand van 13-7 werd de jonge Wouter Vermeulen door coach Klaas Bosman ingezet voor Erik Spaargaren. In deze periode zat het VZOD niet mee. Met twee om onduidelijke redenen afgekeurde doelpunten, drukte ook de scheidsrechter een voor VZOD ongunstig stempel op de wedstrijd. Bij een stand van 16-9 na 48 minuten lijkt VZOD de rug nog eenmaal te rechten. Via doelpunten van Bart Verheul en Donja Passies komt VZOD op 5 punten. Als er dan 2 dubieuze strafworpen worden gegeven is het verzet gebroken en staat er na 60 minuten een 20-12 eindstand op het bord. Al met al een terecht overwinning voor DKV ondanks het feit dat de scheidsrechter niet zijn beste dag had.

Volgende week het belangrijke duel tegen het op de zesde plaats staande KIOS uit Nieuw-Vennep om 18.50 uur in de Proosdijhal. Alle uitslagen op een rij: DKV 1-VZOD 1 20-12; DKV 2-VZOD 2 14-9; VZOD 3-Madjoe 4 8-10; DKV Victoria A1-VZOD A1 7-8; VZOD B1-DKV Victoria B1 8-6; Roda C2-VZOD C1 5-7; VZOD C2-OVVO C3 2-12; VZOD D1-OVVO D2 2-5; OKV D3-VZOD D2 12-0; VZOD E1-Fiducia E2 2-1; VZOD F1-KIOS F1 2-6

Nadat de reserves van VZOD/vdBoon met 14-9 hun meerdere moesten erkennen in het tweede team van DKV, was het beurt aan het eerste team om zich te revancheren. Met Nils van Os in de basis, voor de zieke Martijn Vervark, startte VZOD/vdBoon aan de wedstrijd. Direct na het eerste fluitsignaal, … Lees meer »