VLC

District training Acrogym


Geplaatst op: 24 januari 2011

Afgelopen zondag, 23 januari, werd de eerste districttraining acrogym georganiseerd. Alle acrogym-verenigingen in het district Midwest waren uitgenodigd om hun teams te laten trainen op een echte wedstrijdvloer.

De 12 teams die dit jaar voor GVM'79 zullen uitkomen waren hier ook bij aanwezig. Bij acrogym is het de bedoeling dat op (instrumentale) muziek een oefening laat zien. Hierbij worden de elementen die je samen uitvoert afgewisseld door radslagen, koprollen, salto's en niet te vergeten de dans. Dit alles mag bij elkaar 2,5 minuut duren en wordt uitgevoerd op een verende vloer van 12m bij 12m. Op de wedstrijden is altijd zo'n vloer aanwezig, maar de meeste verenigingen beschikken niet zelf over zo'n mooie vloer. In Heemskerk, bij de vereniging TOSS, hebben ze wel zo'n vloer en hier werd de districttraining dan ook georganiseerd. Ook waren er verschillende juryleden aanwezig om de oefeningen op techniek en artisticiteit te beoordelen.

De acrogymnasten kregen hierdoor een goed beeld wat ze nog aan hun oefeningen moesten verbeteren. Na een 3 uur trainen had iedereen de kans gehad om zijn oefeningen een aantal keer uit te voeren en was de training ten einde. De komende weken gaan de teams nog hard aan de slag om hun oefeningen te verbeteren en op 6 maart zullen de eerste wedstrijden beginnen. Dit jaar heeft GVM'79 op zowel het laagste als op het hoogste niveau deelnemers en het beloofd alvast een spannend seizoen te worden. De resultaten die op deze wedstrijden behaald zullen worden, zullen via verschillende media verspreid worden. Mocht je het leuk vinden om ook eens te komen acrogymmen dan ben je altijd van harte welkom op donderdag in gymzaal de Brug (van wassenaerstraat). Neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee, mocht je het alleen een beetje eng vinden! De training duurt van 16:00 - 17:00 en er is nog voldoende ruimte op de groep voor nieuwe acrobaten!! Evt bestaat de mogelijkheid om de trainingsuren uit te breiden mocht je al meer ervaring hebben met acrobatiek of turnen. Meer informatie is te vinden op de website: www.gvm79.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

District training Acrogym

Afgelopen zondag, 23 januari, werd de eerste districttraining acrogym georganiseerd. Alle acrogym-verenigingen in het district Midwest waren uitgenodigd om hun teams te laten trainen op een echte wedstrijdvloer. De 12 teams die dit jaar voor GVM'79 zullen uitkomen waren hier ook bij aanwezig. Bij acrogym is het de bedoeling dat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: