5 medailles voor veenland turnsters


Geplaatst op: 24 januari 2011

Zaterdag 22-1 was de eerste voorronde van de voorgeschreven oefenstof. Het beloofde een hele lange dag te worden. In de eerste ronde turnde Amber verkaik en Kimberly Moeliker voor veenland.

Amber begon op balk en deed dit uitstekend. Kimberly begon op de vloer en dit deed ook keurig. Op naar de vloer voor Amber daar ook een super strakke oefening. Op sprong had Kimberly een mooie handstandoverslag. Op brug was Kimberly helaas hier en daar slordig. Amber liet op de sprong het een na hoogste cijfer noteren. Op naar het laatste toestel voor Kimberly de balk. Ze deed dit keurig en tunde het een na hoogste cijfer en daarmee behaalde ze de vijfde plaats. Amber liet zien dat ze wel degelijk kan spannen op de brug en bleek een eerste plaats te hebben behaald.

In de tweede ronde de jongste turnsters van Veenland. Dit was hun allereerste wedstrijd. Isa Groenendaal, Cato van Zijl, Annique Herngreen en Muriel Coppens zitten zelfs pas sinds de zomervakantie op turnen dus heel spannend vandaag.
Muriel begon voortvarend op vloer. De ander lieten een hele mooie zweefrol zien op sprong.

Ook Muriel liet een mooie zweefrol zien. Helaas voor Cato viel ze met de buikdraai van de brug maar de rest van de oefening ging prima. Annique en Isa lieten met hoge zwaaien een prima oefening zien. Op de brug liet Muriel een goede oefening zien alleen helaas mislukte de afsprong. Op de balk vond Cato de sissone zo leuk dat ze hem twee keer deed. Annique draaide de beste oefening van allemaal en ook Isa deed het keurig op de balk. Op naar alweer het laatste toestel. Muriel besloot de wedstrijd met een prima oefening op de balk en ze werd keurig 6de. Op vloer vergat Cato helaas de koprol achterover wat haar veel punten kosten. Isa en Annique draaide strakke oefeningen. Isa had de wankels op vakantie gestuurd. Bij de prijsuitreiking bleek Annique eerste en Isa tweede. Cato werd uiteindelijk 14de.

In de derde ronde de beurt aan Sascha Stam, Puck Straver,Isa van Loon,Janiek Hooijman en Eva Turk. Ze begonnen op sprong. Janiek zou eigenlijk niet springen omdat handstand platvallen niet lukte maar we besloten het toch te proberen als ze niet zou springen hadden we ook een nul en wie weet...... Met open mond keken we toe hoe Janiek een dijk van een sprong deed en wat het zesde cijfer van de categorie opleverden. Ook de andere sprongen een mooie overslag over de kast. Op de brug Dit ging prima Isa turnde zelfs het derde cijfer op de brug. Bij Eva en Janiek zaten helaas de voeten er niet op met tegenspreiden wat kostbare punten kosten. Op naar de balk er werd gevallen er werd zelfs gerend op de balk. Dus gauw naar het laatste toestel. Helaas werkte de balk door want ook de vloer ging niet zo goed. Hier en daar wisten ze de oefening niet meer en ook niet meer welke kant ze op moesten. Isa werd 22ste , Puck 25ste en Sascha 26ste. Janiek werd 16de en Eva 26ste.

Inmiddels sloeg de vermoeidheid toe bij de trainsters. Maar ook in de laatste ronde moest er geturnd worden en wel door Julie Postma en Kimberly Bouman. Ze begonnen allebei op balk. Het doel van Julie was deze wedstrijd om de opsprong ,de handstand en de koprol alleen te doen en dat lukte en met de handstand bleef ze keurig op de balk. Kimberly begon zoals gewoonlijk met heel veel zenuwen aan de balkoefening. Op naar de vloer hier vergat Kimberly een sprong maar de rest was keurig. Julie turnde een prima oefening. Het derde toestel sprong een mooie overslag voor Julieen ook Kimberly turnde een schitterende overslag wat haar het hoogste cijfer op leverden. Op naar het favoriete toestel de brug. Allebei turnde ze een vlekkeloze oefening. Door de foutjes hadden we nergens meer opgerekend maar Kimberly bleek op een keurige derde plaatst te zijn geëindigd. Julie behaalde een 13de plaats. We kijken terug op een lange vermoeiende dag maar wel een met uitstekende resultaten.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

5 medailles voor veenland turnsters

Zaterdag 22-1 was de eerste voorronde van de voorgeschreven oefenstof. Het beloofde een hele lange dag te worden. In de eerste ronde turnde Amber verkaik en Kimberly Moeliker voor veenland. Amber begon op balk en deed dit uitstekend. Kimberly begon op de vloer en dit deed ook keurig. Op naar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: