Hertha hervat competitie met winst op VIOD

Geplaatst op: 24 januari 2011

Na een lange winterstop stond afgelopen zaterdag weer een competitiewedstrijd, de wedstrijd tegen VIOD Tienhoven, op het programma. De Herthanen waren gewaarschuwd na de ontsnapping in de heenwedstrijd (4-3). Zonder de geblesseerden Jorg Landwaart en Erik Post startte Hertha goed. Op een moeilijk bespeelbaar veld was de Hertha vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. Met verzorgd voetbal van achteruit werd er tot aan het strafschapgebied goed positiespel gespeeld, maar het ontbrak aan een goede laatste pass. De thuisploeg zakte massaal in en liet Hertha het spel maken. Hertha kon een aantal keren gevaarlijk worden via de opkomende backs Pieter Liesveld en Tim Bendermacher, maar de echte grote kansen ontbraken. Een schot van spits Dave Ruijzenaars werd gekraakt en schoten van Wim Mollers mistten doel. Een uitstekend schot van Bendermacher werd gekeerd door de keeper. VIOD probeerde met veel strijd en fysiek de wedstrijd te keren, maar kon nauwelijks echt gevaarlijk worden. Vlak voor de rust kwam de thuisploeg plotseling op voorsprong. De afvallende bal uit een vrije trap viel voor de voeten van de mee gekomen linksback, de speler nam de bal mee met zijn hand en zijn inzet waaide zomaar in de bovenhoek, 1-0. Ondanks een duidelijk speloverwicht van Hertha gingen de Vinkeveners met een achterstand de rust in.

In de tweede helft ging Hertha op zoek naar de gelijkmaker. Na 50 minuten spelen was het raak. Wessel Mayer verlengde de corner en de attente Lars Overzee tikte de gelijkmaker binnen, 1-1. De gelijkmaker was voor Hertha een teken de druk op te voeren, maar het gaf daarbij ook meer ruimte weg voor de thuisploeg. VIOD kon een paar keer gevaarlijk in de buurt van het doel van Wouter Moen komen. In de 72ste minuut kwam VIOD op een 2-1 voorsprong. Balverlies van Hertha leidde een snelle tegenstoot in, waarna de spits handig werd vrijgespeeld en Moen verschalkte in de lange hoek. De gasten moesten opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Bart Kroon en Albert Haveman werden in het veld gebracht om de aanval te versterken, maar eerst ontsnapte Hertha nog aan een grotere achterstand. De inzet van de spits van de thuisploeg hobbelde voor het doel langs. Vijf minuten na de achterstand, leek Hertha de stand weer gelijk te trekken. Een knap kopdoelpunt van Overzee werd echter afgekeurd, wegens vermeend hinderen van de keeper. In de 78ste minuut kwam Hertha wel langszij, na mooi voorbereidend werk van Peter Post en Mayer werd Overzee voor de keeper gezet. De meegekomen verdediger schoot dit buitenkansje gedecideerd in de hoek, 2-2, zijn tweede van de wedstrijd. Hertha had nog ruim tien minuten om duur puntverlies te voorkomen. Vijf minuten voor tijd kwam Hertha op 2-3 voorsprong. Rick Aarsman werd diep gestuurd door Dennis van der Broek, zijn inzet verdween via de vingertoppen van de keeper in de lange hoek, 2-3. Hiermee leek Hertha de wedstrijd te belissen, maar het besefte dat de overwinning nog niet veilig was. Vlak voor tijd maakte de ingevallen Ski Klesman op een prachtige wijze de 4-2, na een lange uittrap van Moen lobde hij de bal schitterend over de uitkomende keeper en besliste hiermee definitief de wedstrijd in Vinkeveens voordeel.

Door de verdiende overwinning behaalde Hertha belangrijke punten in de strijd om de eerste plaats. De concurrentie wonnen ook hun wedstrijden, de stand aan kop blijft dus onveranderd. Nita won simpel op bezoek bij Diemen (0-7), Zuid-Oost United kwam zaterdag niet in actie maar de ploeg uit Amsterdam won vorige week al bij Nieuw West (2-6).

Hertha 2 won met 2-3 op bezoek bij de Zebra's. In een harde wedstrijd maakte Hertha 2 zichzelf moeilijk door de thuisploeg twee keer terug in de wedstrijd te laten komen. Jeffrey Cijs zette de ploeg op een 0-1 voorsprong. Na de gelijkmaker zorgden opnieuw Cijs en Ruben Strubbe voor een 1-3 voorsprong, waarna de spits van de Zebra's vlak voor tijd de 2-3 eindstand op het bord zette. Zaterdag gaat Hertha 2 op bezoek bij Zuidvogels, er zal om 14.30 uur worden afgetrapt.

Hertha speelt zaterdag uit tegen DOB. Om 14.30 uur zal er worden afgetrapt op Sportpark V.V. DOB in Nigtevecht.

Hertha is de tweede seizoenshelft goed begonnen door VIOD op eigen veld met 2-4 te verslaan. Hertha werd twee keer verrast en op achterstand gezet, maar kon in de tweede helft de achterstand ombuigen naar een verdiende zege. Na een lange winterstop stond afgelopen zaterdag weer een competitiewedstrijd, de wedstrijd … Lees meer »