Argon verliest opnieuw onnodig

Geplaatst op: 24 januari 2011

Tegen VVSB leek het er op dat een aantal Argon spelers voelde dat ze een goede wedstrijd nodig hadden om zo een basisplaats te behouden.
De eerste helft voetbalde Argon best aardig, maar dit werd in de tweede helft niet afgemaakt. Zo kon het dus gebeuren dat VVSB met 2-1 van Argon won. Hiermee bewijst Argon zichzelf een slechte dienst, omdat dit verlies geheel onnodig was.

VVSB is niet bepaald een hoogvlieger in de Topklasse zondag en pakt al haar punten thuis en één keer uit tegen Argon. VVSB is ook de club waar Argon trainer Marcel Keizer volgend seizoen op de bank zit. In de eerste minuut kreeg Argon gelijk een goede mogelijkheid, een scrimmage voor de goal van VVSB leverde geen doelpunt op. Na een kwartier spelen werd Joshua Patrick de diepte in gestuurd en kwam zo alleen voor de keeper te staan, maar hij schoot op het been van Marc Hogervorst. Kort hierop werd na een corner twee keer een kopbal van Argon op de doellijn van VVSB weggewerkt.

In de 24e minuut kreeg VVSB de beste kans van de eerste helft. Geert van de Weiden gaf een voorzet van links en Maickel Ferrier kopte deze in vrije positie over. Op slag van rust kwam Argon op 0-1 voor. Thabiso van Zeijl schoot vanaf een meter of twintig op het VVSB doel. Deze bal leek houdbaar, maar Marc Hogervorst blunderde opzichtig en liet de bal door zijn benen in het doel verdwijnen.

In de tweede helft verzuimde Argon de winst veilig te stellen. In de 55e minuut profiteerde Patrick Lokken bijna na een slippertje van Menno Ooyendijk. Vanuit een moeilijke positie schoot hij de bal keihard op de lat. VVSB probeerde met hard spel de wedstrijd te kantelen. Dit zorgde ervoor dat er later in de tweede helft diverse gele kaarten vielen. Hierbij viel op dat scheidsrechter Huizinga niet altijd even consequent was.

Later in de tweede helft kreeg Thabiso van Zeijl diverse mogelijkheden. Ook Aziz Ouaouirst loste nog een schot op het VVSB doel. VVSB was in de 78e minuut dichtbij de gelijkmaker. Na een corner schoot Micheal van Laere langs het doel van Argon.
Twee minuten later viel deze gelijkmaker alsnog. Na een hoge voorzet uit een vrije trap kon Peet van der Vlot de 1-1 binnen tikken. Argon doelman Kevin Rijnvis leek bij de gelijkmaker niet geheel vrij uit te gaan.

In de 83e minuut kwam VVSB zelfs 2-1 voor. Maurice Fransen profiteerde van geblunder in de Argon verdediging. In een hectische slotfase leek het er even op dat Argon alsnog een punt kon verdienen. Na een hoekschop scoorde Patrick Lokken de 2-2, maar dit doelpunt werd afgekeurd. Langs de lijn waren de meningen verdeeld en zeker de Argon supporters waren het hier niet mee eens.

Na de zeperd van de vorige wedstrijd tegen FC Lienden heeft Argon zich niet kunnen herstellen. Tegen FC Lienden was vooral de wedstrijdinstelling teleurstellend. Tegen VVSB heeft Argon alle kansen gehad om de drie punten mee naar Mijdrecht te nemen. Gezien het vertoonde spel in de laatste twee wedstrijden verdient Argon geen hogere notering op der ranglijst. Echter kunnen beide verliespartijen als onnodig worden beschouwd. Dit is extra zuur, omdat met twee winstpartijen Argon nu bovenaan zou staan. Volgende week krijgt Argon een herkansing thuis tegen Hollandia.

Tegen VVSB leek het er op dat een aantal Argon spelers voelde dat ze een goede wedstrijd nodig hadden om zo een basisplaats te behouden. De eerste helft voetbalde Argon best aardig, maar dit werd in de tweede helft niet afgemaakt. Zo kon het dus gebeuren dat VVSB met 2-1 … Lees meer »