Strijdbaar Atlantis 2 pakt weer de overwinning

Geplaatst op: 24 januari 2011

Overwinning is dus belangrijk om niet in de degradatiezone te belanden. Na de overwinning van vorige week trad Atlantis 2 aan tegen Kios 2, waar de thuiswedstrijd al van was gewonnen eerder dit seizoen.

Atlantis 2 begon in de gebruikelijke opstellingen zonder de afwezige Kristiaan Geerdinck en de geblesseerde Peter van der Wel. Jeroen Korver begon daarom in de basis. Vooraf was het belang van de wedstrijd duidelijk bij de ploeg en Atlantis begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Het begin van de eerste helft ontliepen de ploegen elkaar nauwelijks waardoor de score gelijk opliep. Daarna zette Atlantis 2 een tandje bij in de aanval en liep daardoor uit naar een 7-4 ruststand in het voordeel van de ploeg uit Mijdrecht.

Coach Petra Taal benadrukte in de rust dat Kios 2 zeker te verslaan was, maar de inzet moest wel omhoog en de foutjes in het spel omlaag.
In de tweede helft begon Atlantis waarmee het geëindigd was in de eerste helft en dat was scoren. De ploeg liet de tweede helft zien dat ze met zijn allen voor de overwinning wilde gaan. Dit zorgde ervoor dat de druk hoog bleef op de aanval van Kios 2 waardoor zij moeilijk tot scoren kwamen.

Desondanks liep Kios 2 aan het eind van de tweede helft in op Atlantis 2 doordat de aanvalmachine van de ploeg uit Mijdrecht haperde. Door de koelheid van Jacco van Koeverden-Brouwer in het benutten van twee strafworpen, kwam de overwinning echter niet meer in gevaar. Atlantis hield de aanvalslust van Kios 2 af en scoorde zelf nog een keer waardoor een eindstand van 14-9 op het scorebord stond.

De door Rabobank gesponsoorde Atlantis 2 heeft met zijn allen geknokt voor de punten en een overwinning verdiend afgedwongen. Door de overwinning stijgt Atlantis 2 naar de derde plek, maar het gat met de laatste is nog steeds maar twee punten. Atlantis 2 moet dus nog punten gaan pakken. De ploeg zal daarom met zijn allen moeten gaan strijden en het aantal foutjes in hun spel omlaag moeten brengen. Komende zaterdag staat de derby tegen Vinken 2 op het programma in Mijdrecht. Atlantis 2 wil zich revancheren op het eerder verlies dit seizoen tegen de Vinken. Dus kom de ploeg aanmoedigingen in de Phoenixhal om 15:15.

Afgelopen zaterdag speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 in Nieuw-Vennep tegen Kios 2. In de poule van Atlantis 2 is het erg spannend: tussen de nummer twee en de hekkensluiter zit maar twee punten verschil. Overwinning is dus belangrijk om niet in de degradatiezone te belanden. Na de overwinning … Lees meer »