Atlantis A1 heeft titel in zicht

Geplaatst op: 24 januari 2011

Geen titel als sportploeg van het jaar 2010, deze ging naar de in het sportjaar 2010 nog niet bij de gemeente De Ronde Venen behorende voetbalploeg van FC Abcoude, maar de titel als beste korfbalteam van de 2e klasse en de daarbij horende promotie naar de landelijke eerste klasse, kan de Mijdrechtse ploeg bijna niet meer ontgaan.

Afgelopen zaterdag ging de reis naar Den Haag alwaar ALO de tegenstander was. In een eerder treffen dit zaalseizoen won Atlantis ruim en ook vandaag gingen de punten mee naar Mijdrecht.
Het klasseverschil werd gemaakt in de eerste helft waarbij de ruststand in het voordeel was van Atlantis: 2-9. Deze voorsprong werd de tweede helft niet meer uit handen gegeven en het werd uiteindelijk 6-13, waarmee dus ook deze competitiewedstrijd (de achtste op rij) werd gewonnen.

De verre reis werkte niet nadelig. Atlantis A1/Van Dam Bedrijfsdiensten nam direct het initiatief en kwam al snel op een 0-2 voorsprong. ALO sputterde nog even tegen maar daarna liepen de Mijdrechtse jonkies simpel uit naar 1-5.

Er werd in de eerste helft door ALO nog slechts een keer gescoord, de beste heer maakte vanaf de strafworpstip het tweede doelpunt waarna Atlantis het heft weer in handen nam en in een kwartiertje de score uitbreidde naar 2-9.

In de rust heerste een soort gelatenheid bij Atlantis. Men had een veel fellere tegenstander verwacht maar ALO leek zich neer te leggen bij de suprematie van Atlantis. Wellicht konden de Hagenaars wat terugdoen in de tweede helft om het publiek nog wat te vermaken maar Atlantis wenste daar niet aan mee te werken en speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit.

Doelpuntenmakers: Jeroen Korver(5x), Cynthia Sassen(3x), Sharon Moen(3x)en Timo Jongerling(2x). Zaterdag 29 januari komt buurvereniging De Vinken A1 op bezoek en is er dus sprake van een echte streekderby.

Aanvang wedstrijd 14.00 uur in Sporthal De Phoenix.

Velocitas 6-0

Geen titel als sportploeg van het jaar 2010, deze ging naar de in het sportjaar 2010 nog niet bij de gemeente De Ronde Venen behorende voetbalploeg van FC Abcoude, maar de titel als beste korfbalteam van de 2e klasse en de daarbij horende promotie naar de landelijke eerste klasse, kan … Lees meer »