Haperende motor Atlantis 1

Geplaatst op: 24 januari 2011

Na de overwinning vorige week op koploper DKV stond deze week de eerste uitwedstrijd van 2011 op het programma. Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 moest het gaan opnemen tegen KIOS, dat op de ranglijst één plaats boven Atlantis stond. Het zou een lastige wedstrijd worden, maar na de goeie trainingen en de overwinning vorige week had het team vertrouwen gekregen voor de rest van de competitie.

Begin van de wedstrijd verliep voor beide ploegen wat stroef. KIOS creëerde veel kansen, maar wist de korf niet zo makkelijk te vinden. Atlantis had vooral moeite om het eigen spel te kunnen spelen tegen het goed verdedigende KIOS. Na een kwartier spelen stond er een 3-2 stand op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg. Het tweede deel van de eerste helft stopte de goed draaiende motor van Atlantis van vorige week volledig. Het was KIOS die de dienst uitmaakte op het speelveld en een paar minuten voor rust het verschil naar 6 punten wist te schieten. Atlantis wist vlak voor rust nog wat terug te doen, maar zou de tweede helft moeten proberen een 9-4 achterstand goed te maken.

Na rust begon de Mijdrechtse ploeg met nieuwe energie en wist de achterstand terug te brengen tot 3 punten. Doordrukken zat er op dat moment helaas niet in. Het goede spel zakte weer weg en de tegenstander wist hier goed gebruik van te maken om de wedstrijd opnieuw naar zich toe te trekken. Na de 11-8 kon Atlantis tot 17-8 niks meer terug doen. Het slotakkoord van de wedstrijd was nog voor Atlantis dat uiteindelijk met een vervelende 17-10 terug naar Mijdrecht moest.

Volgende week zal er beter spel neergezet moeten worden in de thuiswedstrijd tegen De Vinken die zal beginnen om 16:35 uur in de Phoenix.

Na de overwinning vorige week op koploper DKV stond deze week de eerste uitwedstrijd van 2011 op het programma. Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 moest het gaan opnemen tegen KIOS, dat op de ranglijst één plaats boven Atlantis stond. Het zou een lastige wedstrijd worden, maar na de goeie … Lees meer »