8 punten in 2 wedstrijden voor Atalante D1

Geplaatst op: 17 januari 2011

Het eerste damesteam van Atalante kwam afgelopen week twee maal in actie. Donderdag pakte het door Krijn Verbruggen & Zn en Haaxman Lichtreclame gesponsorde team een nipte 3-2 winst van de nummer 10 Nederhorst D1. Zaterdag was de tweede wedstrijd tegen Armixtos uit Amsterdam opnieuw zonder coach Sjaak Immerzeel en de aan haar arm geblesseerde Loes Kuijper. Met de 3 punten van de donderdagavond nog in het geheugen en 1 speelster meer moest er geprobeerd worden tegenstand aan de nummer 2 te bieden. Volgens de prognose van de NeVoBo zou de uitslag in het voordeel van Armixtos gaan uitvallen, maar daar wilden de geelgroene dames toch wel een stokje voor steken.

Geblesseerde Nancy Schockman was gelegenheidscoach, Jana Chatrnuchova en Mirjam van der Strate startten op de buitenkant. Suzan Heijne op diagonaal, Marleen Sondermeijer en Daniëlle van der Horst op het midden. Irma Schouten als spelverdeelster en Nancy en Carin van Kouwen respectievelijk als coach en reservespeelsters.

Vanaf het begin liep alles lekker bij de Haaxman/Verbruggen dames. Passes soms zelfs iets te scherp, maar iedereen was goed bij de les. Vooral het achter de aanval zitten, de blokkering en de verdediging liepen goed. Aanvallend kon er lekker gescoord worden door wisselende plaatsballen en harde aanvallen. In voorgaande wedstrijden was een achterstand vaak niet meer in te halen, maar dat was afgelopen zaterdag zeker niet het geval. Door mooie serviceseries, super passes, variëren in de spelverdeling en het daardoor goed kunnen bedienen van de aanvalsters werden de 1e drie sets met 18-25, 22-25 en 21-25 gewonnen. Coach Nancy wist op de juiste momenten ook de juiste speelsters te wisselen of een time-out te nemen.

De 4e set ging vanaf het begin gelijk op. Even dachten de Armixtos dames dat ze de set in de pocket hadden, maar de Vinkeveense dames gaven dit keer niet op. Een touché bal van Daniëlle op 24-23 werd door de scheidsrechter niet gezien. Dat gaf de gelegenheid de set binnen te slepen. Uiteindelijk werd er door een aantal goede services en blokkeringen de set met 25-27 binnen gehaald. 5 punten erbij en een tegenstander die niet blij was, zij zakten naar een derde plek. De Haaxman/Verbruggen dames zijn gestegen op de ranglijst naar een zesde plek. Vrijdag spelen de dames een interessante wedstrijd tegen de nummer 7 Gemini uit Hilversum, 21:00u in De Boei.

Het eerste damesteam van Atalante kwam afgelopen week twee maal in actie. Donderdag pakte het door Krijn Verbruggen & Zn en Haaxman Lichtreclame gesponsorde team een nipte 3-2 winst van de nummer 10 Nederhorst D1. Zaterdag was de tweede wedstrijd tegen Armixtos uit Amsterdam opnieuw zonder coach Sjaak Immerzeel en … Lees meer »