Veelbelovende start lijstaanvoerder D2

Geplaatst op: 17 januari 2011

Maandag 10 januari speelden de dames van Atalante D2 hun eerste wedstrijd in het nieuwe jaar na een rust van een maand. De Vinkeveense dames gesponsord door Haaxman Lichtreclame staan vrij riant bovenaan maar hadden in december toch een punt laten liggen tegen middenmoter SAS D2 uit Uithoorn. Ervoor, op 3 december was echter een duidelijke en belangrijke 4-0 winst gespeeld tegen runner-up Roda uit Amstelveen, dat was een leuke sportieve wedstrijd met nuttige punten. De eerste tegenstander in het nieuwe jaar was de nummer 7 Spaarnestad D6 uit Haarlem. Volgens uitgekiend spelersschema waren 7 speelsters paraat, inclusief invaller Ingeborg Verweij.

Het was niet de allerbeste wedstrijd en het duurde even voordat de ploeg op stoom kwam. Toch werd de eerste set ruim geboekt met 16-25. Omdat er ruim meer middenaanvallers waren dan buitenaanvallers was het hier en daar wat aanpassen op ongebruikelijke posities, ook in de verdediging. Maar de instelling van dames twee is flexibel dit seizoen en set 2 en 3 werden ook zonder al te veel problemen gepakt (20-25 en 15-25). De vierde set gaf toch wat meer strijd en het had niet veel gescheeld of het had anders uitgepakt dan de 24-26. Met deze 4-0 verstevigt de Haaxman ploeg haar positie bovenaan en staat met 8 punten los van de nummer 2.

Dinsdag 11 januari was een voltallige equipe van 9 dames van de partij bij een oefenpartij tegen SAS D1 in Uithoorn. De eerste ploeg uit Uithoorn speelt een klasse hoger maar verkeert in de onderste regionen en zij wilden een potje sparren om weer in een opgaand ritme te komen. De Vinkeveense dames waren van meet af aan goed op dreef en hoewel de getallen op het telbord in het begin gelijk op omdraaiden was een soepel en onbevangen spel te zien dat resulteerde in een eerste setwinst. Hoogtepunt was wel de show-off smash van Marjan Blenk die harder dan hard een set-up van de tegenstander terug jetste (wow!). Het vervolg ging ook goed zodat diverse spannende aanvalscombinaties uitgeprobeerd konden worden. De diepe service van de Uithoorn dames leek even lastig te verwerken maar al ras kwam het ritme terug en werd ook de tweede set gepakt. De derde set liet niet al te veel spannende rally's meer zien en vrij snel was de 3-0 winst gemaakt. Al met al een veel belovende start van de tweede helft voor de tweede ploeg van Atalante. Vrijdag treedt het team aan tegen de nummer 7 Oradi D1 uit Aalsmeer.

Maandag 10 januari speelden de dames van Atalante D2 hun eerste wedstrijd in het nieuwe jaar na een rust van een maand. De Vinkeveense dames gesponsord door Haaxman Lichtreclame staan vrij riant bovenaan maar hadden in december toch een punt laten liggen tegen middenmoter SAS D2 uit Uithoorn. Ervoor, op … Lees meer »