De Baat (2e)

Koploper maatje te groot voor Atalante D3


Geplaatst op: 17 januari 2011

De Creavorm ploeg reisde op maandag 10 januari met een complete ploeg af naar Amstelveen voor een treffen met de koploper Martinus 2. De Vinkeveense ploeg stond tweede met 6 punten achter op de lijstaanvoerder, maar dan wel met een wedstrijd minder gespeeld. Atalante D5 (3e) had in hun eerste wedstrijd al een set van de Amstelveense dames kunnen pakken. De groengele dames waren gespannen want een winst zou toch de kansen vergroten op een plekje omhoog.

De eerste set begon ietwat geladen. Daar waar de tegenstanders in de regel voor een groot deel worden weg geserveerd door mooie strakke harde ballen, werden nu veel te veel servicefouten gemaakt. Verder was de Amstelveense ploeg duidelijk een maatje beter dan de meeste tegenpartijen die doorgaans vrij makkelijk gewonnen wordt. Maar na een achterstand kwam de Vinkeveense ploeg echter op dreef, de spirit werd gevonden. Met flink kabaal spoorden de dames elkaar aan, vooral Denise van der Laan zat in een pittige wave. Er werd hard gewerkt en bij vlagen steeg het team boven eigen kunnen uit. Al met al werd de eerste set met een klein verschil verloren met 25-22.

Martinus was wel onder de indruk van de fanatieke opleving en liet in set twee gelijksoortige onzekere steekjes vallen. Bij de Vinkeveense ploeg werden mooie rally's afgewisseld met mindere delen met veel persoonlijke foutjes. Bij vlagen liep het echt als een trein en met name Nivja Bartman vond steeds beter haar draai op het midden, tot wel een grandioos hoogtepunt met een professioneel killing blok. De ploeg uit Amstelveen hield het hoofd echter koel en wist vooral met hun ook niet verkeerde service aardige reeksen te maken, waar de Creavorm verdediging grote moeite mee had. Eindstand 25-20.

Ook set drie liet ondanks wat misverstanden een mooie start zien maar zakte later toch weer in en Martinus pakte haar kans: 25-14. Nog een laatste poging werd gedaan in de laatste set waarin vooral Tanja van Eijk flink wat punten pakte met zeer slimme ballen net achter het blok en ook flexibele aanvallen van verschillende posities. Het beste kruid was echter verschoten en het laatste bedrijf ging weg met 25-18. Toch wel een teleurstelling voor de ploeg van trainer/coach Frans Roos maar het (overwegend) jonge team gaat er alles aan doen om zich te revancheren in de tweede ronde, zowel D3 als poule-genoot D5 krijgen deze koploper nog op bezoek in Vinkeveen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Koploper maatje te groot voor Atalante D3

De Creavorm ploeg reisde op maandag 10 januari met een complete ploeg af naar Amstelveen voor een treffen met de koploper Martinus 2. De Vinkeveense ploeg stond tweede met 6 punten achter op de lijstaanvoerder, maar dan wel met een wedstrijd minder gespeeld. Atalante D5 (3e) had in hun eerste … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: