VLC

Atlantis A1 behoudt ongeslagen status


Geplaatst op: 17 januari 2011

Ook de zevende competitieronde werd door Atlantis A1 in winst omgezet. In eigen hal werd LUNO verslagen met 14-10.
In het eerste treffen destijds in Linschoten had Atlantis ook gewonnen (9-14) en het team was ervan overtuigd dat het vandaag ook ging lukken.

Uiteindelijk lukte het wel, maar wat moest Atlantis diep gaan. In een redelijk gevulde sporthal namen de bezoekers brutaal de leiding en liep zelfs uit naar 0-3. Atlantis speelde beslist niet slecht, maar het belangrijkste van de wedstrijd lukte niet: de doelpunten gingen niet door het gele mandje. Het engeltje zat niet aan de kant van Atlantis, vele schoten ketsten af op de mand. Een korte kans onder de korf van Goof van Straaten en een afstandschot van Sophia van de Horst was slechts een opleving. LUNO was op dat moment de betere ploeg. Het speelde onbevangen, was feller en scoorde vervolgens de 2-4 en 2-5. Atlantis wankelde. Timo Jongeling bracht weer even hoop, maar LUNO antwoordde direct en bracht de marge weer op drie doelpunten. Jeroen Korver dolde zijn tegenstander en maakte de 4-6. Met nog een minuut op de klok schoot Timo Jongerling, tot grote hilariteit van het publiek, van enorme afstand de bal door de korf hetgeen een magere 5-6 ruststand opleverde.

Er heerste een soort berusting in de kleedkamer. Coaches Marijke Pauw en Arie Zaal wilden in de tweede helft meer bezieling, beleving en meer felheid zien. Het vertoonde spel was te voorspelbaar.

De altijd zeer sterk onder de korf spelende Megan van Aken scoorde de gelijkmaker, wat tevens het 100e doelpunt was van Atlantis deze competitie.
Het lek leek boven toen Jeroen de stand naar 8-6 tilde, maar de Linschotenaren gaven zich niet gewonnen en kwam weer naastzij. Opnieuw kwam Atlantis op voorsprong. Jeroen rondde een prachtige doorloopbal af en het word eentonig, maar ook LUNO wist te scoren.

Sharon Moen had eindelijk haar vizier op scherp staan en kogelde van afstand en via de vrije bal de stand naar 11-9. Een mooi voorbeeld doet goed volgen, dacht Cynthia Sassen en ook zij knalde twee doelpunten door de mand:
13-9. LUNO was murw gespeeld. Het kon lang aanklampen, maar het ervaren Atlantis wist op tijd het tij te keren. Een vrije bal van Sharon betekende de 14-9 alvorens LUNO via de stip de eindstand bepaalde op 14-10.

Een zwaar bevochten, maar welverdiende zege voor het door Van Dam Bedrijfsdiensten gesponsorde team. Met nog vijf wedstrijden te gaan blijft Atlantis soeverein aan kop.
Zaterdag 22 januari gaat het team op reis naar Den Haag alwaar ALO de tegenstander zal zijn.

Maar eerst zal de ploeg op vrijdagavond acte de présence geven op het sportgala van 2010 waar het als genomineerde in afwachting zal zijn van de bekendmaking van de sportploeg van het jaar.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis A1 behoudt ongeslagen status

Ook de zevende competitieronde werd door Atlantis A1 in winst omgezet. In eigen hal werd LUNO verslagen met 14-10.In het eerste treffen destijds in Linschoten had Atlantis ook gewonnen (9-14) en het team was ervan overtuigd dat het vandaag ook ging lukken. Uiteindelijk lukte het wel, maar wat moest Atlantis … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: