Atlantis 1 doet eindelijk goede zaken

Geplaatst op: 17 januari 2011

Deze punten zijn hard nodig om te kunnen blijven handhaven in de derde klasse. Uiteindelijk werd de wedstrijd bepaald in de laatste paar minuten in het voordeel voor Atlantis en werd er gewonnen met 16-15.

Eindelijk kon Atlantis deze week in dezelfde opstelling starten. In de laatste paar wedstrijden was dit wel anders geweest. Nadat beide teams waren voor gesteld aan het publiek mocht Luuk Gortenmulder de bal uitnemen voor Atlantis. De sponsorbal werd geleverd door BOS stoffeerderij uit Bovenkerk.

Het was DKV dat scherper begon aan de wedstrijd en hier door meteen een 0-2 voorsprong pakte. Atlantis kon meteen daarna antwoorden met een afstandsschot van Berry de Jong. DKV zou uiteindelijk uitlopen naar een 4-8 voorsprong. Er werd door beide teams veel strijd geleverd voor iedere bal.
Atlantis bleef zich steeds terugknokken om het gat niet groter te laten worden dan vier. 7-9 was de stand twee minuten voor rust. DKV maakte er echter nog 7-10 van. Atlantis kon toch nog terugkomen tot 8-10 als ruststand.
In de rust werd er door Mark van den Brink duidelijk gezegd dat de aangeef van DKV meer eruit gehaald moest worden. Hierdoor zouden ze minder gevaarlijk kunnen worden in de aanval. Dit pakte goed uit. In de tweede helft zouden er veel minder doelpunten vallen aan de kant van DKV. Het leek erop dat tien minuten na rust de koppies heel even bleven hangen. Gelukkig pakte iedereen de draad op om te blijven knokken voor de punten. Met nog een kwartier te spelen was de achterstand nog maar twee punten bij een stand van 11-13. Het was DKV dat nog een keer kon uitlopen naar een voorsprong van 11-14. Met nog tien minuten te spelen werd de wedstrijd steeds spannender.
Met een strafworp voor Mark en twee mooie afstandsschoten stond Atlantis eindelijk gelijk met DKV, na de hele wedstrijd achter gestaan te hebben.

Atlantis drukte meteen door met nog twee schoten van Jelmer en Janneke.

Hierdoor stond Atlantis twee punten voor op DKV. Er was nog een minuut te spelen en DKV had als laatste nog een antwoord met een korte kans. Eindelijk kon Atlantis terugkijken op een goede wedstrijd, waar vol strijd geleverd werd voor iedere kans.

Volgende week mag Atlantis uit aantreden tegen KIOS. Atlantis hoopt deze lijn vol te kunnen houden en verder te gaan werken om meer punten te gaan halen in deze klasse.

Het gesponsorde team van de Rabobank Atlantis 1 doet thuis eindelijk goede zaken tegen de koploper. Dit was de eerste wedstrijd van de return wedstrijden. In de uitwedstrijd bij DKV werd er nipt verloren met een punt verschil. Atlantis was gebrand om de eerste punten van het seizoen te halen. … Lees meer »