De Baat (2e)

Vinkenreunie levert volop nostalgie


Geplaatst op: 17 januari 2011

De Vinkeveense korfbalvereniging De Vinken viert dit voorjaar haar vijftigjarig bestaan. En getrouw aan haar traditie doet zij dit niet alleen. De Vinken heeft zich in de afgelopen vijftig jaar altijd heel sterk naar buiten gericht. Zo ook tijdens dit jubileum. Na een geweldige gala-avond voor de eigen leden op vrijdag de veertiende januari volgde een groots opgezette reünie op de zaterdag daarna.

Op 14 januari 1961 is De Vinken opgericht. Op de zelfde datum in 2011 was er voor alle leden een groots galafeest georganiseerd in de eigen kantine. Deze avond begon al om 19.00 met een galafeestje voor de jongste welpen en pupillen. Zij werden om kwart over acht afgelost door de aspiranten, die op hun beurt weer het veld (lees de kantine) ruimden voor de junioren en senioren. En wat zagen ze er allemaal mooi uit. De meest feestelijke kledij, aangevuld met prachtige smokings en galajurken kwamen via de speciaal uitgelegde rode loper naar binnen. Hoffotograaf Bert Lommers had het genoegen om alle schoonheden en kanjers van de korfbalclub op de gevoelige plaat vast te mogen leggen. De een zag er nog mooier uit dan de ander en menig model in de dop is die avond ontdekt.

Receptie
Nadat de competitiewedstrijden op de zaterdagmorgen daarna waren afgewerkt was er 's middags in de korfbalkantine een officiële receptie. Heel veel gasten hadden de uitnodiging geaccepteerd en naast bestuursleden van andere plaatselijke clubs en korfbalclubs uit de regio was ook het gemeentebestuur vertegenwoordigd. De kersverse wethouder Schouten sprak de jubilerende korfbalclub toe en ook Vinkenvoorzitter Henk Kroon kon de aanwezigen kort uitleggen wat deze dag ging gebeuren.
Hoogtepunt tijdens deze receptie was het uitreiken van de eerste exemplaren van de Vinkenkroniek deel III aan een tweetal leden van het eerste uur. Kroniekschrijver Jaap Meulstee overhandigde de eerste exemplaren van de Kroniek deze keer uit aan Teuni Verlaan, nog altijd actief binnen de lijnen en Antoon van Breukelen, nog altijd actief als vrijwilliger. Beide jubilarissen zijn leden vanaf de oprichting en al die jaren de club trouw gebleven. Vervolgens konden alle aanwezigen bij vertrek een exemplaar van deze unieke korfbalgeschiedenis in ontvangst nemen.

Het was een prachtige opmaat naar een nog gezelliger samenzijn later die avond. Vele honderden leden en oud-leden van de korfbalclub zagen elkaar terug tijdens een speciaal georganiseerde reünie. Na een gezamenlijke maaltijd in de kantine van goede buur Hertha is menig verhaal van vroeger opgehaald en opnieuw besproken. De speciaal ingerichte nostalgieruimte met vele honderden foto's en krantenartikelen van vroeger lokte de nodige herinneringen uit. De diaprojector met plaatjes uit de jaren zestig leverde ontzettend veel herkenningsmomenten op en zo hebben de aanwezigen ontzettend genoten van een genoeglijk terug zien naar de rijke familiehistorie van De Vinken. Een historie die opgetekend staat in de Kroniek, die ook alle reüniebezoekers mee naar huis mochten nemen.

De eerstvolgende activiteit in het kader van het jubileum is de culinaire verrassingstocht op 12 februari a.s. Meer informatie hierover en de mogelijkheid voor opgave voor deze zeer speciale, smaakvolle avond op de website van De Vinken: www.de-vinken.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vinkenreunie levert volop nostalgie

De Vinkeveense korfbalvereniging De Vinken viert dit voorjaar haar vijftigjarig bestaan. En getrouw aan haar traditie doet zij dit niet alleen. De Vinken heeft zich in de afgelopen vijftig jaar altijd heel sterk naar buiten gericht. Zo ook tijdens dit jubileum. Na een geweldige gala-avond voor de eigen leden op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: