Argon toont geen enkele ambitie in Lienden

Geplaatst op: 17 januari 2011

In de eerste competitiewedstrijd van 2011 heeft Argon de drie punten moeten laten aan middenmotor FC Lienden. Na een zeer zwakke en ongeïnspireerde vertoning van Mijdrechtse kant bleven de punten volkomen verdiend in de Betuwe. Aan niks aan het spel van de bezoekers was te zien dat er een tweede plaats in de Topklasse op het spel stond.

De wedstrijd in Lienden begon Argon bij lenteachtige tempraturen niet scherp. De thuisploeg nam direct het initiatief en zette Argon vroeg onder druk. Hierdoor zagen de Argon verdedigers zich genoodzaakt de lange bal te hanteren, waarna de luchtduels veelal werden gewonnen door de boomlange verdedigers van Lienden. Het spel speelde zich hierdoor voornamelijk op de helft van Argon af en het was dan ook niet verwonderlijk dat de eerste mogelijkheden gecreëerd werden door de thuisploeg.

In de vijfde minuut kreeg Lienden, dat het vooral moet hebben van impulsen van de centraal op het middenveld spelende John van Loenhout, een vrije schietkans op de rand van het zestienmeter gebied. De harde inzet werd echter geblokt door Jocelino de Sa. Een minuut later was FC Lienden weer gevaarlijk toen Van Loenhout vanaf de rechterkant een voorzet gaf en rechtervleugelverdediger Solomon Caulley over kopte. Argon werd echter niet wakker geschud door het gevaar voor het eigen doel en wist zich op geen enkele wijze te herpakken. De thuisploeg hield de regie in handen en de Argonauten wisten het gebrek aan voetballend vermogen niet te compenseren met arbeid en Argon wist geen enkele goedlopende aanval te produceren.
In de 13e minuut wist Lienden het overwicht bijna in score uit te drukken toen een vrije trap vanaf de zijkant door Van Loenhout scherp werd ingedraaid en bijna Kevin Rijnvis verraste. De sluitpost wist het leer echter ternauwernood over de dwarsligger te werken.

Na een klein half uur spelen was Lienden weer zeer dicht bij de openingstreffer toen een scherp ingedraaide corner door andermaal Van Loenhout in een keer in het doel dreigde draaien maar Jocelino de Sa voor de tweede keer een sta-in-de-weg was en de bal vanaf de doellijn wist te werken.

Pas in de 40e minuut kwam Argon voor het eerst in de buurt van Lienden- keeper Armand van den Top toen een vrije trap van Aziz Ouaouirst richting het hoofd van Patrick Lokken zeilde, maar de spits kon zijn hoofd net niet achter de bal krijgen.
Vlak na deze korte opleving van Argon was Lienden alweer gevaarlijk toen Jeffrey Arends over de linkerzijde drie man wist te passeren en hiermee voor zichzelf een kans creëerde. In plaats van zelf een poging te wagen legde de rechtsbuiten de bal echter iets te collegiaal breed, de bal miste echter precisie waardoor de kans verloren ging.
Vlak hierna vergat scheidsrechter Hof Lienden een strafschop te geven toen een van de spelers wel heel opzichtig door een Argonaut aan het shirt werd getrokken. De leidsman besloot echter Argon een vrije trap toe te kennen.
Bijna ging Argon tegen de verhoudingen in met een voorsprong de rust in toen Jasper de Haer een corner bij de tweede paal inknikte maar keeper Van den Top en de paal ervoor zorgden dat de brilstand op het bord bleef staan.

De rust zorgde niet voor de voor Argon zo gewenste ommekeer in de wedstrijd. In plaats van een gemotiveerd team bleef het team ongeïnspireerd spelen en was het wachten op de eerste goal van de thuisploeg. Deze kwam er uiteindelijk ook in 67e minuut toen bij slecht uitverdedigen de bal voor de voeten viel voor spits Gerrit Jan Bartels die de bal via een Argonaut met een vreemde carambole en de binnenkant van de paal wat gelukkig achter Kevin Rijnvis schoot: 1-0.

De achterstand was voor Argon wel het sein een stapje harder te gaan lopen en twee minuten na de tegentreffer was andermaal aanvoerder Jasper de Haer gevaarlijk in de lucht, maar zijn kopbal uit een corner van Anton den Haan miste kracht. Met het inbrengen van Brayton Biekman kwam er wat meer stootkracht in de ploeg bij Argon en de invaller zorgde duidelijk voor meer activiteit voorin bij Argon.

Vlak voor tijd kreeg Biekman na zelf goed te hebben doorgezet nog een mogelijkheid, maar zijn inzet miste net de goede richting.

De overwinning van FC Lienden op het eigen kunstgras was volkomen verdiend. Het is voor de toch weer in ruime getale meegereisde Argon-supporters te hopen dat er volgende week tegen VVSB uit een ander vaatje wordt getapt, er is immers ook nog wat recht te zetten tegen de club uit Noordwijkerhout waartegen in de thuiswedstrijd een onnodige nederlaag werd geleden.

In de eerste competitiewedstrijd van 2011 heeft Argon de drie punten moeten laten aan middenmotor FC Lienden. Na een zeer zwakke en ongeïnspireerde vertoning van Mijdrechtse kant bleven de punten volkomen verdiend in de Betuwe. Aan niks aan het spel van de bezoekers was te zien dat er een tweede … Lees meer »