KDO 1 pakt één punt in Amsterdam tegen DWS

Geplaatst op: 17 januari 2011

Voor het eerst sinds 21 november 2010 kon KDO afgelopen zondag eindelijk weer eens aantreden in competitieverband. In Amsterdam kon er worden gespeeld tegen het roemruchte DWS uit Amsterdam. Na het zeer geslaagde trainingskamp van vorige weekend in de hoofdstad van Schotland, Edinburgh, stonden in Amsterdam alle koppen dezelfde kant op.

Daarnaast ontving KDO goed nieuws vanuit de KNVB over de zaak 'Monaim Ikane'.
De speler van VVA/Spartaan die onrechtmatig inviel tijdens de wedstrijd KDO-Nieuw West (1-3 uitslag) werd door de KNVB bestraft. Vijf punten in mindering voor Nieuw West en de wedstrijd KDO-Nieuw West dient overgespeeld te worden, waardoor de Amsterdammers onder KDO op de ranglijst kwamen te staan.

In de aanloop naar de wedstrijd tegen DWS kreeg hoofdtrainer Ron Langhout te maken met afmeldingen van vaste basisspelers Patrick Schijff (griep) en Bart-Jan van der Jagt (kuitblessure). Dit zorgde ervoor dat Erik Verbruggen en Doron Borger deze middag hun kans kregen.

In de eerste helft waren de Kwakelaars heer en meester in Amsterdam. De organisatie stond prima bij KDO en de Kwakelaars maakte gretig gebruik van de ruimte achter de verdediging van DWS. Dit leidde tot enkele kansen voor de Kwakelaars, in de 25e minuut was het uiteindelijk Joeri Stange die de verdiende 0-1 op het scorebord bracht. Na een prima cross-pass van Ronnie Oltshoorn omspeelde Stange zijn directe tegenstander aan de linkerkant. Stange verschalkte vervolgens ook knap de keeper, waardoor KDO op voorsprong kwam.
Na de 0-1 waren Jelle de Jong en Sven Vlasman waren beide erg dichtbij 0-2, maar wisten allebei oog in oog met de DWS-doelman niet te scoren. De laatste tien minuten voor rust
deed DWS voor het eerst van zich spreken, maar KDO wist van geen wijken.

Na de rust waren de veldverhoudingen volledig omgekeerd, want DWS was de bovenliggende partij en KDO speelde chaotisch. De behendige Amsterdamse buitenspelers werden veelvuldig aangespeeld, waardoor er meer dreiging kwam voor het Kwakelse doel. In de 55e minuut kwam KDO goed weg toen een inzet van DWS op de paal belandde. Tien minuten later was het wel raak, toen de Amsterdammers via de rechterkant er door heen waren en keeper Peter Onderwater in eerste instantie nog kon redden, maar in de rebound werd er wel gescoord, 1-1.

KDO kwam erin de tweede helft sporadisch uit en was eenmaal in kansrijke positie toen Ronnie Oltshoorn Sven Vlasman op zijn hoofd bediende, maar Vlasman kon helaas dit buitenkansje niet verzilveren. In de 80e minuut leek DWS de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen, maar met drie man voor keeper Peter Onderwater wisten de aanvallers het net niet te vinden. Uiteindelijk floot de goedleidende scheidsrechter na ruim negentig minuten af en mocht KDO op basis van de tweede helft blij zijn met één punt. Over de gehele wedstrijd gezien was een puntendeling terecht te noemen.

Door dit gelijkspel is KDO één plek gestegen op de ranglijst en staat nu op de elfde plaats.
Aanstaande zondag speelt het eerste om 14:00 uur thuis tegen Geinburgia. In de heenwedstrijd eindigden de ontmoeting tegen de huidige nummer negen in 1-1.

Voor het eerst sinds 21 november 2010 kon KDO afgelopen zondag eindelijk weer eens aantreden in competitieverband. In Amsterdam kon er worden gespeeld tegen het roemruchte DWS uit Amsterdam. Na het zeer geslaagde trainingskamp van vorige weekend in de hoofdstad van Schotland, Edinburgh, stonden in Amsterdam alle koppen dezelfde kant … Lees meer »