Geplaatst op: 17 januari 2011

Arie en Bente
Voorzitter Henk Kroon had afgelopen zaterdag iets meer tijd nodig om alles aan te kondigen. Na het voorstellen van de beide teams, de pupillen van de week Bente Claassen en Arie Verweij en verzorgster Ria Kamminga en trainer Fred Straatman, werd een speciaal jubileumsupportdoek onthuld. Op initiatief van kunstenares Ingrid Hagenaars is een zes bij vier meter groot supportersdoek gemaakt in het kader van het vijftigjarig jubileum van de Vinkeveense korfbalclub. Dit door vele leden ingekleurde kunstwerk zal vanaf nu de thuisspelende teams tot extra steun zijn in hun sportieve dadendrang.

Stroeve start
Straatman kon gewoon gebruik maken van zijn basisacht: Helene Kroon en Mariska Meulstee samen met Peter Koeleman en Peter Kooijman in de aanval. Charita Hazeleger, Joyce Kroon, Kelvin Hoogeboom en Ruud Oussoren in de verdediging.
Waar de Vinkenaanval vaak direct het initiatief weet te nemen en de verdediging van de tegenpartij volop onder druk weet te zetten, kwamen de jubilarissen deze keer slechts moeizaam van start. Pas in de vierde minuut werd er gescoord. Uit een vrije bal pakte KIOS de voorsprong. De Vinken moest eerst nog vanaf de strafworpstip missen vooraleer Peter Kooijman met een snelle wegtrekker de stand weer gelijk kon trekken. Rudy Oussoren verschalkte vervolgens zijn tegenstander op slinkse wijze, maar een afstandstreffer van KIOS nivelleerde weer: 2-2.
Pas op dat moment kwam er wat meer daadkracht in het Vinkeveense spel. Helene Kroon en Peter Kooijman konden van afstand fraai scoren en nadat Charita Hazeleger de strafworp verzilverde, die Joyce Kroon bij haar overigens al doeltreffende doorloopbal meekreeg, was het eerste gaatje geslagen.
Na een Vennepse tegentreffer konden Mariska Meulstee en Charita Hazeleger opnieuw de marge op drie brengen: 7-4. Toch kon KIOS weer aanhaken. De veelvuldig affluitende scheidsrechter kende de bezoekers heel frequent de nodige vrije ballen toe, waardoor ook de 7-5 op het scorebord kwam.
Pas in de drieëntwintigste minuut mocht ook De Vinken een vrije bal nemen. Mariska Meulstee wist hier goed raad mee. Een strafworp van KIOS en een belangrijke treffer van Kelvin Hoogeboom vlak voor rust lieten De Vinken redelijk gerust de kleedkamers opzoeken: 9-6 tussenstand.

Snijdende spanning
In de tweede helft was het armoe troef. Natuurlijk had de thuisploeg een jubileumgala in de benen. Maar dat mocht eigenlijk geen excuus zijn voor het ontbreken van spektakel. En ja, de scheidsrechter blies het spel veelvuldig dood, maar ook De Vinken zelf was niet bij machte om het tij te keren. Ruim een kwartier stond de Vinkenaanval droog.
Intussen was KIOS volledig terug in de strijd: 9-8. Met haar derde treffer, opnieuw uit een vrije bal, wees Mariska Meulstee haar team de juiste richting. Het was niet voldoende. KIOS scoorde eveneens. Een benutte vrije bal van Rudy Oussoren werd ook direct beantwoord, zodat de bezoekers direct in de nek van De Vinken bleven hijgen: 11-10.
De laatste tien minuten waren zenuwslopend. De Vinken verdedigde behoorlijk, maar aanvallend kon men slechts moeilijk een vuist maken. Vijf minuten voor tijd leek Mariska Meulstee de wedstrijd te beslissen. Maar opnieuw mocht KIOS vanaf de stip de stand draaglijker maken. De uiteindelijke 12-11 leverde nog een aantal bijzonder spannende minuten op, maar deze stand bleek toch ook voldoende voor de volle wedstrijdwinst, waardoor De Vinken in de top van de derde klasse G bovenin blijft staan.

Komende zaterdag gaat De Vinken op bezoek in Weesp bij het onderaanstaande Argus. Sportwedstrijden zijn echter nooit voorspelbaar, dat blijkt wel uit het feit dat Argus intussen gewonnen heeft van Atlantis, dat op haar beurt een zege boekte op het mede bovenaanstaande DKV. En dat maakt korfbalcompetities zo leuk.

Tijdens het jubileumweekend heeft De Vinken in de thuiswedstrijd tegen KIOS bijzonder veel moeite gehad om de punten in huis te houden. De bezoekers uit Nieuw-Vennep bleven de hele wedstrijd dichtbij en vooral in de tweede helft wist KIOS het de Vinkeveense feestvierders bijzonder lastig te maken. Arie en BenteVoorzitter … Lees meer »