Dames De Ham te sterk voor De Amstel

Geplaatst op: 17 januari 2011

De thuisploeg veroverde bij het begin van het eerste kwart nipt de bal en trok meteen ten aanval. Deze werd afgeslagen en Rianne nam hem over. Zij kreeg ene vrije worp mee en passte op Dewi. Die schoot op doel, maar nummer 7 van de thuisploeg kreeg er een hand tussen. Hilde onderschepte een aanval van De Ham en speelde terug op Colette. Dewi verloor de bal en nummer 9 van De Ham schoot van afstand hard op doel. Colette lag echter paraat en stopte de bal. Zij gooide naar Ninke en via Rianne en Hilde kwam de bal bij Kate die een vrije worp mee kreeg. Zij speelde op Dewi die Ninke aanspeelde, maar die beging een aanvalsfout. De volgende aanval begon met een vrije bal van Rianne op Ninke. Via Yvonne V. kwam de bal terug bij Ninke en via Kate kwam de bal bij Hilde die een vrije worp meekreeg. Zij schoot in een keer op doel, maar lag binnen de zeven meter zodat er geen succes was. Na bijna drie minuten spelen maakte Dewi een zware overtreding op nummer twee en moest naar de kant. De Ham profiteerde niet. Met nog ruim een minuut te gaan veroorzaakte Kate een strafworp. Nummer 7 van De Ham nam deze en via Colette en de paal ging de bal erin: 1 - 0. Een paar tellen later beging Hilde een overtreding op nummer twee van de thuisploeg en de vrije worp vloog er in een keer in: 2 - 0. Weer twintig seconden later was een onverwachts afstandsschot te machtig voor Colette: 3 - 0. Iris en Yvonne W. kwamen voor Dewi en Rianne in het water, maar de tijd was op.

Ook bij het tweede partje had de thuisploeg de bal. Hun aanval eindigde met een zware overtreding van Kate, die nu naar de kant moest. Ninke had problemen met nummer zes van De Ham, maar kwam er goed uit. Een aanval van Colette, Kate en Ninke eindigde in een vrije worp. Die kwam bij Hilde, maar zij verloor de bal aan nummer zeven van de thuisploeg. Na ruim een minuut spelen moest Yvonne W. naar de kant, maar opnieuw profiteerde De Ham niet van het overtal. Een mooie aanval van Colette en Ninke eindigde bij nummer 7 van de thuisploeg omdat de bal net tussen Hilde en Kate in viel. Nummer zes van de thuisploeg werd door Iris afgetroefd en ook Colette stond haar mannetje. Na twee-en-een-halve minuut moest Hilde voor straf naar de kant en nu profiteerde de thuisploeg wel: 4 - 0. Met nog ruim een minuut te spelen moest nummer zes van de gastvrouwen naar de kant, maar de aanval met Kate, Ninke, Hilde en opnieuw Ninke eindigde met een uitbal. Een hard schot van nummer zes van De Ham ketste af op de lat, maar ook De Amstel zag een paar keer schoten op paal of lat eindigen. Een vrije worp van Hilde was voor de keeper van de thuisploeg. Iris onderbrak een scherpe aanval van De Ham en ook Dewi voorkwam meer onheil. Ninke schoot net naast en zo eindigde dit partje.

Ninke veroverde de bal bij het begin van het derde partje en De Amstel kon aanvallen. Daarbij waren Yvonne V. en Hilde betrokken. Dat was ook bij de volgende aanval het geval. Na ruim een minuut was een listig balletje in de hoek van nummer 13 van De Ham te machtig voor Colette: 5 - 0. Tien seconden later moest nummer twaalf van de thuisploeg naar de kant. De Amstel wist daar niet van te profiteren. Ruim twintig seconden later ging Yvonne V. flink in de fout. Nummer twaalf van de thuisploeg schoot de 5-meterbal ver over. Het spel bleef op en neer golven waarbij De Amstel meer in balbezit was en De Ham met korte, snelle aanvallen probeerde te scoren. De paal stond Colette bij na een hard schot van nummer zeven. Met minder dan twee minuten te gaan bracht nummer twaalf van de thuisploeg de stand op 6 -0. Een nieuwe aanval van De Amstel met Colette, Hilde, Rianne en Ninke eindigde bij Kate die een vrije worp meekreeg. Die kwam bij Hilde, maar deze werd afgetroefd door nummer negen van de thuisploeg. Met iets meer dan een minuut te spelen ging Yvonne W. in de fout. Nummer twaalf van De Ham miste opnieuw de strafworp. In de laatste seconden probeerde Hilde een afstandsschot, maar dat ging naast.

Bij het laatste kwart had Ninke opnieuw de bal. Via Hilde en Yvonne V. kwam de bal bij Dewi die met een overtreding gestopt werd. Een snelle aanval van de gastvrouwen bood nummer zeven een schietkans, maar via Colette en de lat ging de bal over. Halverwege dit partje kreeg De Amstel een uitgespeelde kans toen Ninke door Hilde werd aangespeeld, maar de keeper van De Ham lag op haar plaats. Na bijna drie minuten moest nummer elf van de thuisploeg naar de kant, maar De Amstel kon opnieuw niet profiteren. Een vrije worp van Dewi eindigde op de paal. Met nog iets meer dan een minuut op de klok moest Kate voor straf opnieuw naar de kant en nu profiteerde De Ham wel: 7 - 0. Met nog driekwart minuut te spelen kreeg Rianne een strafworp tegen. Nummer twaalf van de thuisploeg probeerde het opnieuw, maar raakte nu de paal. De Amstel zette nog weer eens aan en een snelle aanval met Colette en Rianne kwam bij Hilde die een halve minuut voor tijd met een achterwaartse worp de eer redde: 7 - 1. Nummer dertien van de gastvrouwen plukte een lange bal van Colette uit de lucht en schoot meteen op doel: 8 - 1. Drie seconden voor tijd probeerde Hilde uit een vrije bal van afstand te scoren, maar haar schot ging over. Zo eindigde de wedstrijd in een 8 - 1 nederlaag.

Ondanks het verlies was coach Elmer te spreken over de inzet van zijn dames, waarbij Dewi ondanks haar hoofdpijn (harde bal op haar hoofd) zich dapper geweerd had.

Zaterdagavond speelden de dames van De Amstel in Wormerveer tegen De Ham. In een, ondanks de uitslag, spannende wedstrijd kon De Amstel een nederlaag niet voorkomen. Hoewel de dames zich fel verdedigden werd het toch 8 - 1 voor de thuisploeg. De thuisploeg veroverde bij het begin van het eerste … Lees meer »